După ce săptămâna trecută mare parte dintre reţelele de clinici private din România au anunţat afaceri solide pentru prima jumătate de an, Medlife raportează, de asemenea, rezultate pozitive.

Astfel, unul dintre cei mai mari operatori de servicii medicale private de pe piaţa locală a realizat în prima jumătate a anului o cifră de afaceri de 53 milioane de lei, mai mult cu 50% faţă de acceşi perioadă a anului trecut. Profitul operaţional al companiei a fost de 11 milioane de lei.

Şi pentru Medlife, diversificare serviciilor oferite, investiţiile în aparatura medicală şi creşterea numărului de pacienţi au determinat majorarea cifrei de afaceri. 

„Primul semestru al acestui an a reprezentat pentru Medlife o perioadă de consolidare a business-ului în care ne-am concentrat asupra menţinerii clienţilor actuali prin adaptarea ofertei noastre nevoilor lor. Aceste aspecte ne-au ajutat nu doar să creştem numărul de pacienţi, dar să avem mai multe încasări per persoană”, a declarat  Mihai Marcu, Preşedintele Consiliului de Administraţie Medlife.

Cu 24% mai mulţi pacienţi

Medlife a înregistrat în primul semestru un număr de peste 600 mii de pacienţi în creştere cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Această valoare cumulează numărul de pacienţi de pe ambele zone de activitate: retail (fee-for-service) şi corporate (abonamente medicale).

Potrivit reprezentanţilor Medlife, segmentul de retail a contribuit cu 65% la valoarea totală a cifrei de afaceri a companiei din primul semestru, acesta înregistrând o creştere a încasărilor de 48% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Medlife se concentrează pe extindere

Pentru semestrul al doilea, Medlife se va concentra pe extindere. În acest sens, operatorul de serivicii medicale private va deschide în luna primul spital privat de dermatologie şi chirurgie estetică din România. Spitalul va avea o suprafaţă de 1.500 mp şi va necesita investiţii de 3 milioane de euro, acestea fiind efectuate în mai multe etape.

Pe lângă acesta, Medlife va deschide şi Centrul de Osteoporoză în Unirii şi a unei noi Hyperclinici Medlife în Obor.

DETALII:
Citeşte şi Clinicile medicale private continuă să crească