Coronavirusul este aici pentru a rămâne mult timp. Deși este destul de clar că nu reprezintă o amenințare existențială pentru Israel sau umanitate, această reprezintă un pericol pentru sănătatea publică care necesită un răspuns adecvat cu planificare pe termen lung, a mai declarat dr. Tvica Berkovits în cadrul unui interviu acordat cadranpolitic.ro.

„Cu cât suntem mai capabili să consolidăm infrastructură de sănătate publică cu atât vom face față mai bine.

Este important să înțelegem că investigația epidemiologică nu este doar un diagnostic al diagnosticului, acesta include îndrumarea pacienților, localizarea contactelor, instruirea cadrului relevant pentru acțiunile care trebuie luate. Un instrument major pentru abordarea epidemiei este monitorizarea epidemiologică, colectarea de informații sistemice care se traduc în cunoștințe pentru luarea deciziilor.

În lume există un efort larg de a dezvoltă atât un vaccin pentru boală cât și găsirea de medicamente care vor vindeca pacienții.

Există un efort de a dezvoltă noi medicamente pentru boală și un efort de a examina medicamentele existente care pot fi eficiente în tratamentul virusului.

Până în prezent nu există un tratament eficient anti COVID-19, dar este investigată eficacitatea medicamentelor existente care sunt folosite pentru tratarea altor boli.

Trebuie de subliniat că toate medicamentele utilizate în prezent pentru tratamentul COVID-19 sunt administrate numai în spitale și numai la cei a căror stare este dificilă sau moderată și nu sunt vândute publicului larg în farmacii, deoarece au efecte secundare care necesită monitorizarea și supravegherea într-un spital”, mai spune dr. Tvica Berkovits.

La întrebarea cadranpolitic.ro: Care sunt cele mai eficiente medicamente în tratarea COVID-19?, dr. Tvica Berkovits a răspuns:

Amintesc doar câteva medicamente:   hydroxiclorochin, azythromicin, actamera, avigan, resolesta, caltera, colchicine, ramdsivir, un medicament israelian gammora etc.

Un studiu recent realizat în Anglia a descoperit că administrarea de dexametaxone a redus riscul de mortalitate la bolnavii considerați grei, tratați deja cu oxigen.

Companiile globale depun eforturi pentru a dezvoltă un vaccin activ (care stimulează sistemul imunitar să facă anticorpii) cât și un vaccin pasiv (anticorpii dezvoltați în laborator).

În prezent nu există un vaccin eficient împotriva bolii. Nu există dovezi că Vit.C sau Zinc sau alte suplimente nutritive ajută să facă față virusului corona astfel că nu există nicio recomandare pentru a le lua.

 

Citește mai MULT AICI