„Educația asupra importanței prevenției și screening-ului reprezintă unul dintre obiectivele principale ale Medicover. În ceea ce privește cancerul de sân, pentru care una din zece femei prezintă factori de risc, este important să le explicăm pacienților din România importanța screening-ului regulat. În țările care au implementat programe naționale de screening pentru femeile cu vârste de peste 40 de ani, procentul cazurilor diagnosticate în stadii târzii a scăzut la aproximativ 20%. În România, acesta se situează la valoarea catastrofală de 80%. Aproximativ 7.000 de cazuri noi de cancer de sân sunt diagnosticate în fiecare an în România”, spune Dr. Gerald Filip, medic primar Chirurgie Generală, cu supraspecializare în Chirurgie Oncologică, coordonatorul Medicover Breast Care Center.

Medicover Breast Care Center a fost întemeiat în baza colaborării existente dintre medicii cu diferite specializări din Spitalul Medicover, care lucrează împreună pentru a diagnostica și trata afecțiuni ale sânului în mod integrat. Centrul reunește în prezent 30 de medici, din 12 departamente medicale diferite (de la Chirurgie, la Imagistică, Urologie, Ginecologie sau Cardiologie) și se bazează pe cele mai noi tehnologii disponibile în Spitalul Medicover. De asemenea, Breast Care Center pune la dispoziția pacienților un Case Manager, care le supraveghează tratamentul și recuperarea, precum și sprijin psihologic din partea specialiștilor.

Lansarea Breast Care Center coincide cu aniversarea de cinci ani a Spitalului Medicover din București, unitatea spitalicească de ultimă generație a Medicover, care găzduiește centrul și oferă o gamă completă de servicii medicale de cea mai înaltă calitate.