Doctorii susțin că nu mai găsesc soluții, iar managerii de spital prevă un scenariu cu un număr de cazuri record.

„Pacientii continua sa vina in valuri. Spitalele de suport abia mai fac fata. Cautam solutii in acest moment, dar nu stim ce o sa mai gasim. Formele usoare si asimptomaticii trebuie lasate acasa cu monitorizarea medicului de familie. Medicii sa se implice serios pentru ca aceste recorduri o sa vedeti in viitorul apropiat o sa creasca de la zi la zi”, a afirmat Cristian Oancea, manager Spital de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, intr-o interventie telefonica la Realitatea PLUS.

Nici la Iași nu sunt locuri libere

„Nu avem locuri libere pentru ca daca se elibereaza (un loc – n.r.), se ocupa imediat. Ne-am resetat. Formele asimtomatice si usoare merg la domiciliu. Ii supraveghem si noi, si medicii de familie, care intra si ei in aceste coordonate. La ATI nu mai avem niciun loc.  (…) La nivelul Iasiului vom incerca sa deschidem noi zone. De fapt, nu ca vom incerca, am si gasit solutii pentru zona de confirmati si inclusiv pentru zona de Terapie intensiva”, a spus, la rândul său, și Carmen Dorobăț, manager Spitalul „Sf.Parascheva” din Iași.

Bucureștiul este într-o situație gravă

Se apre că în Capitală nu mai sunt locuri nici la ATI, dar nici în secția pentru COVID.

„Din pacate, Institutul Marius Nasta nu mai are paturi libere nici in sectia de Terapie intensiva, nici in sectia destinata pacientilor Covid. Este o situatie care treneaza deja de cateva zile, ambele zone fiind blocate. Daca se elibereaza un pat si un pacient este externat din sectie, lucru care s-a intamplat in aceste zile, el este ocupat imediat de un pacient care are nevoie de acel pat. Sectia incepe sa devina o subunitate a ATI unde pacientii necesita asististenta sustinuta si terapie respiratorie importanta. Sectia a devenit si devine pe zi ce trece tot mai tot mai greu de gestionat si cu pacientitot mai severi”, declara si medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitala.