Capacitatea maximă de producţie se poate atinge în circa 10 zile. Secţiile Trefilare la cald şi Zincare ale Trăgătoriei de Oţel şi-au reluat activitatea de producţie în conformitate cu planul stabilit. Conform companiei, există în stocuri materia primă necesară, iar toată producţia care se va obţine în perioada următoare este contractată. Materia primă (sârma laminată) folosită în procesul de producţie este livrată de Ductil Steel Buzău, fiind produsă, la rândul ei, din ţagla furnizată de COS Târgovişte.

Totodată, începând de luni, a fost repornit Cuptorul de la COS Târgovişte. Activitatea acestuia fusese întreruptă temporar cu prilejul zilelor libere prilejuite de 1 mai şi Sărbătorile Pascale. Stocurile de materiale şi de fier vechi sunt suficiente pentru derularea în condiţii optime a activităţii în perioada care urmează.

Întreprinderea a fost preluată în februarie 2013. Mechel Câmpia Turzii este cea de-a treia întreprindere din fostul grup Mechel din România care şi-au repornit activitatea, alături de Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte (fost Mechel Târgovişte) şi Ductil Steel Buzău.