McDonald’s șochează că noul produs din meniu. Este poate unul dintre cele mai așteptate anunțuri din partea gigantului fast-food.

Restaurantele McDonald’s vor introduce în curând, mai exact de la sfârșitul lunii aprilie, un burgeri pentru vegetarieni, numit „Big Vegan”.

De câțiva ani din ce în ce mai multe persoane au încetat să mai mănânce carne și au adoptat o alimentație de tip vegetarian, chiar vegan. Cum compania vrea să se adreseze unui segment cât mai mare de public, cei de la McDonald’s au găsit soluția.

„Trendul fără carne devine tot mai mare”, a declarat purtătorul de cuvânt al McDonald’s, Philipp Wachholz, potrivit Agerpres.

Lansarea burger-ului „Big Vegan” va avea loc în Germania, a confirmat joi compania, relatează dpa. Acest nou produs nu se va putea găsi și în restaurantele McDonald’s din Austria și Elveția.

Vegetarienii nu prea au în prezent opțiuni de mâncare fast-food, cei mai mulți dintre aceștia comandând la acest tip de restaurante doar cartofi prăjiți. Grupul de lobby ProVeg militează de mai bine de trei ani pentru extinderea meniurilor din restaurantele fast-food cu produse vegane.

Germania este printre țările în care cererea de produse, preparate și alimente vegane este tot mai mare. Cererea consumatorilor vegani este una foarte mare, motiv pentru care McDonald’s va lansa aici primul său burger vegetarian.

„Ofertele vegane şi cererile din partea consumatorilor vegani sunt în creştere în Germania, nu numai în ceea ce priveşte meniurile standard, ci şi la reuniuni mai importante sau la gale”, potrivit Asociaţiei Germane a Hotelurilor şi Restaurantelor (DEHOGA).