Este o răsturnare totală de situație în Constanța, după alegerile locale desfășurate duminică. După ce a condus mai bine de 20 de ani orașul, Radu Mazăre a pierdut totul. Apropiatul acestuia, Decebal Făgădău, a pierdut alegerile locale.  Nimeni nu se aștepta la așa ceva. Constanța a fot un fief roșu tradițional pentru PSD. Este, de fapt, o schimbare istorică pe malul mării.  Rămâne de văzut dacă PSD va pierde majoritatea și în Consiliul Județean, acolo unde liberalii nu sunt siguri de victorie deocamdată.

Mazăre e în stare de șoc

Candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, este câştigător în cursa electorală, conform datelor parţiale transmise de BEC, după numărarea a 94,48% din voturile exprimate la alegerile locale de duminică.

După numărarea a 93.984 voturi, reprezentând 94,48% dintre cele 99.476 valabil exprimate, la o prezenţă de 38,08%, pe primul loc în cursa pentru funcţia de primar al Constanţei este liberalul Vergil Chiţac cu 28,43% din voturi, în vreme ce candidatul USR-PLUS Stelian Ion şi cel al PSD Decebal Făgădău se află la egalitate, cu 24,25%.

„Nu m-am așteptat la rezultat. Tocmai d-asta e frumoasă democrația. Uneori, chiar și știința infirmă unele locruri. Au fost mai puțini cu 2000 de oameni dar nu este o problemă având în vedere situația actuală. A fost o campanie dificilă. Este mai dificil decât acum 4 ani de zile și acum am fost prinși și la mijloc între PSD și PNL. Plecarea PSD-ului acasă este un semnal. Trebuie să facem pași importanți pentru Constanța. Le mulțumesc constănțenilor că au ieșit la vot și îi asigur de toată prețuirea mea”, a declarat Vergil Chițac, imediat după ce a aflat că este câștigătorul virtual.

Acum, Virgil Chițac trebuie să-și dea demisia din Parlementul României pentru a prelua funcția de primar al Constanței.