Primele imagini cu mătușa lui Cătălin Cherecheș

Mătușa lui Cătălin Cherecheș este cea care l-a ajutat, fără să vrea, să ajungă în locul în care fostul primar din Baia Mare a fost arestat. Antena 3 CNN a transmis primele secvențe video în care o putem vedea pe mătușa din Germania. Ea a fost și cea care l-a adăpostit pe fostul edil, ascunzându-l în propria sa casă.

Ajutorul ei nu s-a oprit aici. În plus, această femeie l-a condus cu propriul ei vehicul pe Cătălin Cherecheș către Augsburg. Aici, nepotul ei intenționa să găsească o altă modalitate de transport. Cu toate acestea, acesta a fost locul unde a fost reținut de autorități.

În timpul călătoriei către Augsburg, Cherecheș a fost surprins întins pe bancheta din spate a automobilului, care se deplasa cu o viteză de 200 de kilometri pe oră pe autostradă.

„Este, probabil, mătușa păstrătoare a averii lui Cherecheș. Aceasta a declarat în trecut, înainte să fie condamnat, că nu are încredere în băncile din România și că își transferă 1,5 milioane de euro în Germania, într-un seif.

Mătușa lui Cătălin Cherecheș este medic şi deține o clinică în Germania, unde lucrează cu familia sa”, a precizat Cătălina Porumbel, realizator Antena 3 CNN.

Mătușa fostului primar nu are un dosar penal pe numele ei

Despre responsabilitatea femeii în fața legii, avocatul Adrian Cuculis este de părere că, deocamdată, nu există un doar penal care o vizează.

„Sunt două momente distincte: înainte și după condamnare. Elementele de ‘ajutorare’ (față de Cherecheș, n.r.) dinaintea condamnării nu prea le cunoaștem.

Ulterior condamnării, când a fost depistată pe autostrada bavareză cu 200 de kilometri pe oră, (polițiștii) nu puteau să-i deschidă ei un dosar penal.

Ei îl căutau pe un infractor condamnat, pe Cherecheș, care avea pe numele său un mandat european de arestare.

Nu cred că are (mătușa) un dosar penal (deschis pe numele ei)”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, potrivit sursei citate.

matusa catalin chereches
SURSA FOTO: Antena 3 CNN
matusa catalin chereches
SURSA FOTO: Antena 3 CNN

Poate fi trasă la răspundere cea care l-a ajutat pe edil?

Avocatul Adrian Cuculis a informat că plecarea lui Cherecheș din România avusese deja loc. Drept urmare, în conformitate cu legislația românească actuală, nu poate fi considerat că mătușa ar fi facilitat „evadarea” fostului primar.

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit și despre noua lege, trimisă pentru promulgare către președintele Iohannis. Potrivit avocatului, ea modifică conceptul de evadare.

„Haideți să ne întoarcem la legislația noastră: ieri a trecut o lege importantă de Parlament și a ajuns la președinte, în vederea promulgării.

Vorbim de o modificare conceptuală a noțiunii de evadare. Adică, dacă nu te prezinți la poliție sau nu te predai într-o țară, fie Germania, fie oricare alt stat, să ți se adauge (la condamnarea deja pronunțată, n.r.) sau să fii cercetat și pentru infracțiunea de evadare.

De-abia în momentul respectiv (la intrarea în vigoare a noilor modificări), am putea avea o mătușă (a lui Cherecheș) care să înlesnească evadarea”, a explicat avocatul Cuculis.