Ministerul Justiţiei şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului au demarat, în data de 22 iunie 2020, consultările pentru revizuirea legislaţiei în vederea simplificării și digitalizării procedurilor de înfiinţare a unei firme.

Potrivit informațiilor furnizate de minister, la lucrări au participat, din partea Ministerului Justiției, secretarul de stat Olivia Diana Morar și directorul general al ONRC, Valentina Burdescu.

Cu această ocazie, au fost prezentate 30 de propuneri ale Ministerului Justiției și ONRC pentru revizuirea legislaţiei în vederea simplificării și digitalizării procedurilor de înfiinţare a unei firme (propunerile MJ și ONRC pot fi consultate aici). Participanții au apreciat aceste propuneri și au declarat că majoritatea acestora se află și pe lista lor de priorități.

„Acționăm pentru ca investitorii să poată înființa o firmă cu buletinul și actul constitutiv cât mai repede”, a subliniat, cu această ocazie, Olivia Diana Morar, secretar de stat în Ministerul Justiției

În prima zi a dezbaterilor, au fost prezenți, alături de reprezenanții MJ și ONRC, reprezentanți ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Camerei de Comerţ Româno-Americane, Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, Camerei de Comerţ Româno-Franceze, Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Academiei de Studii Economice din Bucureşti și Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Dezbaterile va continua și pe parcursul zilei de marți,  începând cu ora 15.00, la sediul Ministerului Justiției.