“Am adoptat o hotărâre care vizează în primul rând suspendarea activităților cultural-educative, sportive, cu public numeros, în comuna Prigoria, acolo unde locuiește cetățeanul diagnosticat cu Covid-19. De asemenea, s-a decis suspendarea cursurilor în toate școlile din Prigoria până la dezinfecție. Totodată, au fost izolați cei care au intrat în contact cu acesta”, a declarat Ion Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj, potrivit TVR.

Acesta a spus că toți medicii de familie din localitățile în care sunt persoane izolate la domiciliu au fost convocați joi și că s-a horărât asigurarea hranei și apei pentru persoanele izolate și asigurarea premanențe la primăriile din aceste localități.„Asigurarea supravegherii persoanelor aflate în izolare la domiciliu de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj și Inspectoratul de Poliție Județean Gorj pentru noile cazuri de izolare la domiciliu, monitorizarea stării de sănătate pentru noile cazuri de izolare la domiciliu prin Direcția de Sănătate Publică Gorj, asigurarea de către autoritățile administrației publice locale a apei, hranei sau a altor bunuri de primă necesitate pentru noile cazuri de persoane izolate la domiciliu”, a mai spus prefectul.„Ancheta epidemiologică se desfășoară prin raportare la cetățeanul român, cu privire la cei care au intrat în contact cu persoana din judetul Gorj. Ea vizează, în afară de identificarea persoanelor, și celelalte măsuri care implică plasarea acestora în regim de izolare la domiciliu, recoltarea de probe biolologice și transmiterea lor la Institutul Matei Balș”, a precizat Ion Cristinel Rujan.

Autoritățile au anunțat miercuri seara că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună și nu are simptome de boală. Acesta fusese izolat și supravegheat în ultimele două zile, au anunțat autoritățile. Familia bărbatului, formată din șapte persoane, a fost pusă în carantină.