Vicepreședintele UEFA, Michele Uva, a recunoscut că monitorizează fiecare ţară în care va avea loc EURO 2020 și că forul european ia în calcul blocarea competiției, în cazul în care epidemia de coronavirus ia amploare.

Astfel, Michele Uva spune că anularea, amânarea sau o altă măsură similară pentru Campionatului European reprezintă variante în eventualitatea în care virusul se va răspândi şi mai mult.

“Ne aflăm într-o fază de aşteptare. Monitorizăm fiecare ţară, iar fotbalul trebuie să urmeze indicaţiile guvernamentale din fiecare stat. Încercăm să nu oprim competiţia, iar evenimentul sportiv va fi blocat doar dacă situaţia se va precipita”, a spus Michele Uva, vicepreşedintele UEFA, conform eurosport.ro.

Oportunitate economică ratată

Campionatul European din acest an, programat în perioada 12 iunie-12 iulie, se va desfăşura după un format inedit, în 12 ţări. Iar Arena Naţională din Bucureşti este programată să găzduiască patru partide – trei din grupa C şi una din optimile de finală.

Trebuie precizat că participarea țării noastre, din calitatea de organizator, la Euro 2020 este privită de autoritățile de la București ca o majoră oportunitate economică, prin prisma valului de turiști străini care ar putea să dea un imbold semnificativ economiei naționale.

Iar anularea desfășurării Euro 2020 ar aduce practic un regres economic pentru țările organizatoare, pentru că, în lipsa veniturilor estimate că vor fia duse de zecile de mii de suporteri, nu își vor mai putea amortiza cheltuielile făcute pentru a asigura cele mai bune condiții organizatorice pentru competiție.