MasterCard lucrează cu platforme precum Comviva, Sybase 365 şi Utiba, pentru a permite consumatorilor să cumpere produse şi servicii cu ajutorul telefoanelor mobile, de la milioane de comercianţi, din mediul real sau de pe internet, din toată lumea. De asemenea, aceştia pot să facă transferuri de fonduri sau să îşi plătească facturile.

Mobile Money se adresează consumatorilor din pieţele în curs de dezvoltare, prin intermediul unui dispozitiv accesibil pentru toată lumea – telefonul mobil. La nivel mondial, doar jumătate dintre gospodării au conturi bancare – o proporţie şi mai scăzută se înregistrează în ţările în curs de dezvoltare  – în timp ce 8 din 10 persoane deţin un telefon mobil. Conform Juniper Research, piaţa cumulată pentru toate tipurile de plăţi mobile este de aşteptat să ajungă, până în 2013, la peste 600 de miliarde de dolari, adică dublu faţă de valoarea actuală.

„Cu aproximativ 5 miliarde de utilizatori de telefoane mobile, la nivel global, acest program oferă noi modalităţi de plată, inteligente şi comode, prin intermediul unui instrument foarte accesibil în ziua de azi”, spune Mung Ki Woo, Group Executive, Mobile, MasterCard Worldwide. „Abordarea noastră este să lucrăm cu cei mai importanţi jucători în cadrul ecosistemului Mobile Money, pentru a aduce mai aproape beneficiile plăţilor electronice către cei care nu au acces la servicii financiare tradiţionale. Comviva, Sybase 365 and Utiba sunt parteneri strategici ai platformei, care ne ajută să implementăm această viziune.”

Conturile de puncte acumulate – administrate, în primul rând, de operatorii de telefonie mobilă, cu sprijinul băncilor –  oferă servicii de bază, precum reîncărcarea creditului, plata facurilor, transferuri de plăţi între persoane fizice în interiorul reţelei. Lucrând cu platformele Comviva, Sybase 365 şi Utiba, – primele companii care s-au alăturat programului, MasterCard ajută operatorii de telefonie mobilă şi instituţiile financiare să accelereze şi să extindă dezvoltarea ofertelor lor de servicii financiare. Soluţiile mobile de plată ale Comviva, Sybase 365 şi Utiba sunt instalate şi utilizate de peste 200 de operatori de telecomunicaţii şi bănci din toată lumea, ajungând la peste 1 miliard de consumatori.

Programul de parteneriate Mobile Money oferă consumatorilor următoarele servicii MasterCard:
•    Carduri prepaid pe care deţinătorii de conturi le pot folosi la comercianţii care acceptă carduri MasterCard.
•    Conturi de carduri virtuale care pot fi folosite pentru plăţi electronice prin contul de Mobile Money al utilizatorului.
•    Plăţi între persoane fizice, abonate la servicii financiare mobile diferite.
•    Plăţi faţă în faţă sau la distanţă, folosind telefoanele mobile, pentru achiziţionarea de produse şi servicii la comercianţii care nu acceptă POS-urile tradiţionale.