Dar și reversul este adevărat. În majoritatea cazurilor, un vehicul plug-in hibrid este mai puțin ecologic decât un vehicul electric. În următorii ani, vor exista din ce în ce mai puține stimulente pentru a cumpăra un PHEV.

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii aleg un vehicul electric hibrid mai mult decât EV-uri este faptul că hibrizii se găsesc într-o gamă mai mare.

Cumpărătorii doresc, în general, să își reducă amprenta de carbon, dar vor să aibă și confortul de a-și putea alimenta cu ușurință vehiculul în timpul unei călătorii. În prezent, infrastructura de încărcare pentru vehicule electrice poate fi deficitară, lăsându-i pe oameni cu grija că nu vor putea ajunge de la punctul A la punctul B, potrivit Treehugger.

Beneficii de mediu

În aproape toate circumstanțele, conducerea unui vehicul electric este mai benefică pentru mediu decât conducerea unuia plug-in hibrid. În timp ce vehiculele electrice oferă in SUA cele mai mari co-beneficii în reducerea poluării aerului și a emisiilor de gaze cu efect de seră, în anumite regiuni PHEV oferă beneficii de mediu mai mari decât vehiculele electrice.

Acest lucru depinde de doi factori principali: cantitatea de combustibil fosil ars pentru a produce electricitatea care încarcă vehiculele electrice și modul de condus al proprietarului unui PHEV.

De ce obiceiurile de condus contează?

Bateriile vehiculelor plug-in hibrid model 2021 au o rază medie de acțiune de 46 km, conform Ghidului de economie de combustibil al EPA. Dacă escărcați bateria sau conduceți la viteze mari, iar un PHEV funcționează pe benzină, atunci și emisiile sale cresc corespunzător.

Un studiu a constatat că proprietarii de PHEV nu își încarcă vehiculele suficient de des pentru a profita de o eficiența mai mare a combustibilului. În consecință, în timpul condusului, motoarele electrice PHEV sunt utilizate doar la jumătate din timpul la care se presupune că funcționează. Emisiile lor de CO2 sunt astfel de două până la patru ori mai mari decât impun autoritățile de reglementare.

Sursa foto: Dreamstime