Mercedes-Benz EQC

La doar doi ani de la anunțul privind crearea gamei de produse EQ, Mercedes-Benz a prezentat și primul autovehicul complet electric din această familie. Deși nu este primul SUV 100% electric din lume, noul EQC este un punct de referință în dezvoltarea tehnologiei. Asta pentru că sistemul de propulsie este format din câte un motor electric compact pe fiecare punte astfel încât EQC dispune de abilitățile unui autovehicul cu tracțiune integrală. Cele două motoare electrice sunt configurate diferit pentru a reduce consumul de putere și a spori dinamismul: cel frontal este optimizat pentru eficiență maximă, iar cel din spate determină nivelul de dinamism. Împreună, acestea generează o putere de 300kW (408 CP) și un cuplu maxim de 765 Nm. Pentru o încărcare rapidă a bateriilor, clienții pot alege dintre trei variante de stații de încărcare: Standard (disponibilă pe piață din iunie 2018), Advanced și Twin, pentru încărcarea mai multor vehicule simultan (ambele vor deveni disponibile în prima parte a anului 2019). Autonomia maximă a noului Mercedes-Benz EQC este de circa 450 km.

 

Lexus RC

Noul Lexus RC Coupe prezentat la Paris este doar un facelift al generației existente, noutățile incluzând o parte frontală ușor modificată, blocuri optice cu tehnologie LED și 11 variante pentru vopseaua exterioară. Conform producătorului, modelul a suferit modificări și sub caroserie, acestea asigurând o stabilitate crescută pe viraje și o manevrabilitate mai bună. Gama de motoare include atât deja cunoscutul motor turbo de 2.0 litri cât și un sistem hibrid. În cazul primului, oficialii Lexus au anunțat că au fost făcute îmbunătățiri menite să asigure un răspuns mai prompt în timpul accelerării.

 

Kia ProCeed

Dezvăluit public pentru prima dată la Paris, noul Kia ProCeed îmbină designul spectaculos cu spațiul și versatilitatea unui tourer într-o caroserie „shooting brake” cu cinci uși. Modelul ProCeed va fi comercializat exclusiv șoferilor europeni de la începutul anului 2019. Purtând mai departe numele celei de a doua generații a coupé-ului cu trei uși, Kia pro_cee’d, noul model ProCeed a fost desenat și proiectat în Europa. Vehiculul duce familia Ceed într-o direcție nouă, îndrăzneață. În timp ce modelul Ceed Sportswagon pune accentul pe zona practică, ProCeed oferă cuplurilor sau familiilor tinere spațiul și versatilitatea unui model wagon, combinate cu un design emoțional, aerodinamic.

 

Honda CR-V

Varianta cu sistem hibrid de propulsie a SUV-ului CR-V produs de niponii de la Honda a debutat la începutul lui octombrie la Paris. Sub capotă este amplasat un sistem Intelligent Multi Mode Drive (i-MMD) compus dintr-un motor electric, unul termic de 2.0 litri și un generator. În locul unei cutii convenționale de viteze este utilizată una cu o singură treaptă pentru mersul înainte. i-MMD permite schimbarea automată a modului de propulsie între EV, Hybrid și Engine. Primele două sunt utilizabile în special în timpul deplasării prin orașe, cu viteză redusă, în timp ce al treilea este destinat parcurgerii distanțelor mai lungi. Noul Honda CR-V este disponibil și cu motoare convenționale.

Citeşte şi:

Noutăţi pe piaţa auto dezvăluite la Paris

Mașini cu care constructorii auto au surprins la ultima mare expoziție auto mondială

(Articol publicat în Suplimentul Auto din numărul 1 al revistei Capital apărut în luna octombrie. Numărul din noiembrie al revistei este disponibil acum la toate centrele de difuzare a presei.)