Un român și-a pierdut mașina când se aștepta mai puțin

Un român este investigat pentru tăinuire, după ce a fost prins de polițiștii de frontieră din Giurgiu încercând să scoată din România un autoturism evaluat la aproximativ 50.000 de lei prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria. Mașina sa era căutată de autoritățile spaniole.

La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, un cetățean român s-a prezentat la control pe sensul de ieșire din România, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Spania.

În urma verificărilor, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a descoperit că autoturismul figura ca bun căutat pentru confiscare, conform unei alerte emise de autoritățile spaniole. Autoturismul a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

Autoritățile române au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet, a informat, miercuri, ITPF Giurgiu.

Volkswagen furat

Volkswagen furat - mai 2024

Alte cazuri similare au avut loc zilele trecute

Alte cazuri similare au avut loc zilele trecute. Pe 18 mai 2024, în jurul orei 14:00, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca BMW X6, condus de un cetățean român, domiciliat în județul Vaslui.

Având suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului, polițiștii au condus vehiculul și șoferul la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor specifice, s-a constatat că autoturismul figura ca fiind furat din Marea Britanie. Bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în rate și nu s-a gândit că ar putea avea probleme dacă nu mai plătește ratele.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire. Autoturismul, evaluat la peste 150.000 de lei, a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

BMW X6

BMW X6 furat (2)

BMW X6 furat (3)

Un sucevean este subiectul unei anchete penale în urma vizitei la Registrul Auto Român (RAR) pentru a-și înmatricula mașina. Inspectorii RAR au descoperit că mașina sa era căutată la nivel internațional.

După ce suceveanul s-a prezentat pentru înregistrarea noului autovehicul, inspectorii RAR din Bistrița-Năsăud au notificat poliția. Consultând baza de date internațională, angajații RAR au descoperit că mașina era căutată la nivel internațional. În timpul inspecției, s-a constatat că autoturismul fusese furat din Spania, deschizându-se astfel un dosar penal pentru complicitate la furt.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud continuă investigațiile în colaborare cu autoritățile judiciare spaniole.