Volkswagen va dezvolta un vehicul electric low-cost

Concurență pentru Dacia Spring! Marți, pe 28 mai, Volkswagen AG a anunțat că va dezvolta un vehicul electric cu preț redus pentru a concura cu rivalii din China, după ce negocierile cu Renault au eșuat, conform Reuters.

Grupul auto german își propune să producă vehicule electrice (EV) cu un preț de aproximativ 20.000 de euro (21.746 dolari), cu premiera mondială programată pentru 2027, potrivit informațiilor furnizate de VW.

„Este vorba de mobilitatea electrică entry-level din Europa pentru Europa. În acest scop, combinăm un angajament clar faţă de Europa ca locaţie industrială, o politică industrială europeană şi, în cele din urmă, acţionăm în interesul clienţilor europeni”, a declarat Oliver Blume, directorul general al Volkswagen.

Thomas Schaefer, șeful mărcii Volkswagen, a declarat că, în ciuda prețului scăzut, modelul planificat va stabili standarde în ceea ce privește tehnologia, designul și calitatea.

Comparativ cu modelul german, noua Dacia Spring va costă între 16.900 de euro și 19.900 de euro. Cei care o vor cumpăra prin programul Rabla Plus vor beneficia de preţuri mai mici, graţie subvenţiei de la stat. Iată care sunt, mai exact, prețurile:

preturi dacia spring mai 2024
Preţurile pentru Dacia Spring, luna mai 2024 / SURSA FOTO: Dacia.ro

Renault și Volkswagen vor dezvolta o versiune electrică accesibilă a modelului Twingo

Săptămâna trecută, producătorul auto francez Renault și rivalul german Volkswagen au pus capăt discuțiilor pentru a dezvolta împreună o versiune electrică accesibilă a modelului Twingo, a anunțat directorul general de la Renault, Luca de Meo.

„Am dorit, de asemenea, să arăt că industria europeană poate lucra împreună ca o echipă şi cred că asta este o oportunitate ratată, dar ar putea să apară altele”, a spus Luca de Meo, confirmând informaţiile apărute anterior pe surse.

Ambele companii producătoare de autovehicule sperau că, prin împărțirea muncii, vor putea să reducă costurile, care reprezintă un obstacol major pentru companiile auto europene, afectate de importurile de mașini mai ieftine din China.

Recent, și Stellantis a prezentat noul Citroen e-C3, un vehicul electric low-cost, cu un preț de pornire de 23.300 euro (24.540 dolari), destinat să concureze cu modelele electrice accesibile ale firmelor auto din China. Citroen e-C3, care va fi produs în Slovacia, va concura cu Dacia Spring, asamblat în China.

Vehiculele electrice și hibride sunt mai scumpe decât cele cu motoare cu combustie internă, iar producătorii auto europeni își doresc să lanseze modele mai ieftine pentru a face față concurenței din China.

BYD Seagull vine în Europa

Aceasta nu va fi însă singura concurență pentru Dacia Spring. Amintim că producătorul BYD, producătorul chinez, are în plan să aducă următoarea generație a supermini-ului său de succes, BYD Seagull, în Europa și Marea Britanie. Vicepreședintele executiv al mărcii chineze, Stella Li, a confirmat acest plan în ajunul Salonului Auto de la Beijing.

BYD consideră introducerea celei mai accesibile mașini electrice în Europa ca fiind un pas cheie în strategia sa. Compania chineză are planuri ambițioase de a obține o cotă de piață de cel puțin 10% în regiune până în 2030. Aceasta va reprezenta un potențial rival pentru următorul val de vehicule electrice mai accesibile produse de mărcile europene. Acest val este condus de Dacia Spring, dar include și modelele Citroen e-C3 și Volkswagen ID.2. Mai multe puteți citi aici.