Ce model de mașină a avut Florin Piersic

În perioada comunistă, pe străzile din țara noastră circulau doar mașini marca Dacia însă faimosul actor Florin Piersic a avut posibilitatea să conducă un Ford Capri Consul 315. Actorul a povestit cum a ajuns să conducă o astfel de mașină pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.

Cum a ajuns să conducă un Ford

„Mergeam cu maşina, eram cu Ionela Prodan şi cu Maria Velicu – veneam de la Câmpulung şi am plecat spre Cluj cu maşina, un Ford Capri Consul 315. O maşină extraordinară. Am primit-o cadou de la Viena, de la o admiratoare de-a mea. O doamnă, Kadletz o chema. Cu memoria stau bine. Doamna m-a dus acasă la ea: „Hai să dormi la noi“. Zic: „Nu doamnă, că mă duc la hotel“. „Ai fost extraordinar în Oameni şi şoareci, vreau să dormi aici, la noi. Trebuie să vii la noi“, povesteşte actorul.

A decis să rămână peste noapte, însă a avut parte de peripeţii după ce a constatat că femeia avea câini în casă, iar el avea nevoie la toaletă: „Fir-aţi ai dracu de căţei. Ce să fac? M-am uitat în jur să găsesc o cană, ceva. Şi deodată mi-a căzut fisa: am mers la geam, că nu puteam să fac pipi pe covor, că nu eram căţeii ăia. Am deschis geamul şi erau ghivece de flori… M-am pişat în ghivece. Păi da, mă. Luam ghivecele pe rând şi haţ! Haţ! Şi încă un ghiveci şi aşa mai departe”, și-a amintit Piersic, citat de impact.ro.