Aproximativ 27 de milioane de acţiuni vor fi oferite chiar de compania Facebook iar restul de 43 de milioane de o serie de acţionari importanţi, în frunte cu Mark Zuckerberg, patronul Facebook, care va vinde 41,35 milioane acţiuni în valoare de aproximativ 2,3 miliarde de dolari. În urma acestei tranzacţii, puterea de vot a lui Zuckerberg va scădea la 56,1%, de la 58,8%, a precizat compania.

‘În prezent nu avem planuri concrete referitoare la modul de utilizare a sumelor rezultate’, a informat Facebook într-un comunicat. ‘Am putea să utilizăm o parte din bani pentru achiziţii de operaţiuni complementare, tehnologii şi alte active’, se mai arată în comunicat.

În cazul lui Mark Zuckerberg, Facebook precizează că acesta intenţionează să utilizeze o mare parte din sumele strânse pentru a plăti taxele legate de exercitarea unei opţiuni care îi va permite să obţină un pachet suplimentar de 60 de milioane de acţiuni Facebook clasa B.

În cazul titlurilor Facebook, fiecare acţiune clasa A dă posesorului un vot în timp ce acţiunile clasa B oferă 10 voturi şi pot fi convertite oricând într-o acţiune clasa A.

Acţiunile reţelei sociale Facebook vor face parte din indicele bursier american S&P 500, înlocuind titlurile furnizorului de tehnologie Teradyne, începând cu ziua de luni, 23 decembrie.

Indicele bursier S&P 500, a cărui denumire provine de la agenţia de rating Standard & Poor’s, regrupează 500 de companii americane pe baza capitalizării lor bursiere şi este considerat mai reprezentativ de investitori decât Dow Jones, care regrupează 30 de acţiuni şi care nu este ponderat de capitalizarea companiilor cotate.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, cu peste un miliard de utilizatori.

SURSA: Agerpres