Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, conform cărora majorarea de pensii este nesustenabilă, Marius Budăi susține că afirmațiile sunt complet false, precizează organizația PSD Suceava, printr-un comunicat de presă.

„Domnul ministru a ţinut să pună capăt speculaţiilor tendenţioase promovate de reprezentanţii PNL şi USR în spaţiul public prin care aceştia încearcă să inducă ideea că această creştere a pensiilor nu este sustenabilă. Dumnealui a demonstrat că acest lucru este posibil datorită măsurilor luate de Guvernul PSD: creşterea salariilor, creşterea record a numărului de salariaţi în ultimii doi ani (cu peste 230 000), scăderea record a şomajului (3,19%). Chiar şi fondul de pensii devine în 2019 excedentar”, se arată în comunicatul PSD.

Marius Budăi susține de asemenea că în ultimii doi ani, guvernarea PSD și-a respectat promisiunile făcute pensionarilor, realizând o creştere substanţială a punctului de pensie (de la 816 lei în 2016, la 1100 lei în 2018 şi la 1265 lei în septembrie 2019), o creştere substanţială a pensiei minime garantate (la 640 de lei în prezent, până la 704 lei în septembrie 2019 şi până la 775 lei în 2020).

Cu privire la recalcularea pensiilor, Marius Budăi a oferit asigurări că nicio pensie nu va fi tăiată, ba mai mult, majoritatea vor avea de câștigat în urma acestui process.

„Dumnealui a prezentat şi alte măsuri luate în favoarea celor de vârsta a treia precum neimpozitarea pensiilor mici şi scutirea de la plata contribuţiei pentru asigurarea de sănătate, creşterea gradului de accesibilitate la medicamente compensate cu 90% prin mărirea plafonului de venituri de la 700 de lei la 990 de lei”, se menţionează în comunicat.