Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut astfel decizia din 8 aprilie a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la instanţa supremă, care a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare preventivă al primarului suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, emis în 14 martie.

Instanţa a respins şi contestaţia vărul lui Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, acesta urmând să mai stea 30 de zile în arest.

Unul dintre avocaţii lui Marian Vanghelie, Cristian Ene, a spus, după judecarea contestaţiei, că primarul suspendat al Sectorului 5 poate fi lăsat în libertate sau arestat la domiciliu, pentru că există probe favorabile acestuia,dar şi martori şi documente ce au rolul de a demonstra faptul că Vanghelie nu a comis anumite fapte de care este acuzat. Avocatul a precizat că, la acest moment, procurorii DNA fac acte procedurale şi audieri de martori ce nu necesită prezenţa lui Marian Vanghelie, astfel că o măsură mai blândă în cazul său nu poate influenţa în niciun fel urmărirea penală.
Marian Vanghelie este în arest preventiv din 14 martie, în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.MEDIAFAX