Cel mai mare fond de investitii elen, Marfin Investment Group (MIG), si-a anuntat interesul pentru achizitionarea Olympic Airlines, dupa ce incercarile de privatizarea a companiei aeriene au esuat.

Guvernul elen a apelat miercuri la sprijinul oamenilor de afaceri greci, dupa ce anuntul de privatizarea a Olympic Airlines nu a reusit sa atraga oferte satisfacatoare.

„MIG a raspuns apelului comitetului de privatizare si este pregatit sa intre in negocieri directe, in asa fel incat Olympic Airlines sa poata opera ca si companie”, au declarat oficialii MIG.

Acestia au adaugat ca supravietuirea Olympic Airlines este cruciala pentru turismul din Grecia cat si pentru imaginea tarii in strainatate.

„Intentia noastra este sa cumparam si sa pastram operatorul aerian in cadrul grupului”, a afirmat Andreas Vgenopoulos, vicepesedintele MIG.

Ultima incercare de vanzare a Olympic Airlines a fost aprobata de Comisia Europeana, insa nicio companie de transport aerian nu s-a aratat interesata de preluarea sa.

Sursa: Interactive Investor