Adevărul despre relațiile lui Florin Piersic

Florin Piersic este unul dintre cei mai apreciați actori români. De-a lungul timpului acesta a avut mai multe relații cu femei frumoase. Pe toate le-a cerut în căsătorie, spune el, considerând că acesta este complimentul suprem pentru o femeie.

În cadrul podcastului lui Mihai Morar, marele actor a precizat că spunea aceste complimente din suflet.

„Eu la toate le-am promis că le iau de neveste. Acum nu puteam să le iau pe toate. Nu se putea, dar le ziceam: mi-ar plăcea să fii nevasta mea. Ce compliment mai mare poți să-i faci unei femei decât să-i spui că ți-ar plăcea să fie nevasta ta? Din suflet că doar gura de suflet este legată.

Și îi spuneam, dar după aceea mă răzgândeam după o zi-două și ziceam: ce tâmpenie am putut să spun!’, a spus Florin Piersic.

Potrivit actorului, oamenii sunt creați din iubire și trăiesc pentru a primi și a oferi iubire.

El a subliniat că lumea ar fi un loc pustiu fără dragoste și a comparat iubirea cu o forță care poate să sporească speranța, dar care, singură, nu poate aduce corabia pe mal.

„Eu cred că suntem făcuţi din iubire, trăim pentru a primi şi a dărui iubire. Fără dragoste ar fi pustiu în lume. Iubirea poate să umfle pânzele speranţei, dar singură nu poate niciodată să ducă corabia la mal’, a mărturisit cu ceva timp în urmă Florin Piersic.

Actorul s-a iubit cu mai multe femei

Florin Piersic s-a îndrăgostit pentru prima dată de Tatiana Iekel, iar dragostea lor a culminat cu căsătoria în anul 1958, după doi ani de pasiune intensă. Fructul iubirii lor este Florin Piersic Jr., care a devenit, de asemenea, actor, continuând astfel tradiția artistică a familiei.

Din păcate, căsnicia lor a avut o durată scurtă, ajungând să se încheie în 1974. Tatiana Iekel a dezvăluit că motivul separării a fost faptul că Florin s-a îndrăgostit de toate partenerele cu care a jucat în diverse producții.

La scurt timp după despărțirea de Tatiana Iekel, Florin Piersic a trăit o poveste de dragoste cu o altă femeie, și anume actrița Otilia Barbath.

Se spunea că aceasta avea mari sentimente pentru cunoscutul actor. Totuși, acestea nu au împiedicat-o să pună capăt relației când acesta o înșela o studenta de la teatru, pe nume Gabriela Vlad.

Ulterior, acesta a mai fost într-o relație și cu actriță de origine maghiară Anna Szeles.

„Ne-am întâlnit prima dată când filmam pentru Vârsta dragostei. Țin minte că Florin m-a invitat la un spectacol, iar regizorul Francisc Munteanu mi-a spus să nu mă duc, avertizându-mă că mă voi îndrăgosti de Piersic.

Îmi spunea să mă îndrăgostesc de Harry Baranga, pentru că el era partenerul meu din film și trebuia să iasă bine rolul. M-am dus cu Florin, dar n-am făcut nimic. Aveam pe atunci 23 de ani’, a povestit actrița.

Mariajul celor doi a durat zece ani. Perioada căsătoriei este caracterizată de Anna Szeles drept ciudată, și asta din cauză că cei doi locuiau în orașe diferite.

În timpul mariajului cu Anna Szeles, actorul a reluat legătura cu fosta studentă Gabriela Vlad. Cei doi au avut o relație de nouă ani, dar s-a terminat când ea s-a mutat definitiv în Israel.

Anna Torok, a treia soție a actorului, l-a întâlnit pe celebrul actor într-un avion în 1986. Au făcut naveta între București și Cluj timp de șapte ani înainte de a decide să oficializeze relația lor.

Fără îndoială, Anna Torok este cea mai rezistentă dintre toate doamnele care au făcut parte din viața lui Florin Piersic. Este, de altfel, și singura care i-a purtat numele.

Florin Piersic, idilă cu Angela Similea

Florin Piersic a scos la iveală câteva detalii din legătura pe care a avut-o cu Angela Similea. Despre cunoscuta artistă, el spune că era foarte frumoasă.

„Cu Angela am fost într-un amor nebun. Luni întregi am plecat cu ea în deplasări şi era imposibil să nu avem ceva, mai ales că Angela era foarte frumoasă şi dorită de toţi.

Era cel mai mare trofeu, cum ar fi Angelina Jolie acum. La început ne şicanam, apoi am început să ne apropiem din ce în ce mai mult, ne mai şi pipăiam, până ne-am cuplat de tot. A fost o lipitură în toată regula, o poveste de dragoste frumoasă, de care, acum, îmi aduc aminte cu plăcere’, spune el.

Idila dintre ei a avut loc în timp ce amândoi erau căsătoriți – Florin Piersic cu Anna Szeles și Angela Similea cu olandezul Jan Hilgen.