Marea dezamăgire a negocierilor pentru noul Guvern. Florin Cîțu a scos totul la iveală: O să aibă o viață grea

Invitat într-o emisiune la TVR 1, fostul premier, președintele PNL Florin Cîțu, a declarat că marea dezamăgire a negocierilor pentru formarea noului o reprezintă faptul că partidul pe care îl conduce nu are Ministerul Finanțelor Publice. Acesta a declarat că un premier care nu are un ministru al Finanțelor din partidul său va avea o viață grea.

„Eu trebuie să spun şi voi spune asta tot timpul, că un premier fără Ministerul Finanţelor este un premier care o să aibă o viaţă grea şi aici a fost marea mea dezamăgire în aceste negocieri, pentru că era important ca premierul, oricare dintre ei, să aibă Finanţele. Vom avea Finanţele peste un an jumătate, dar un premier care are bugetul de făcut, rectificări bugetare, alocă resurse în fiecare lună, sunt limite pentru fiecare minister, trebuie să aibă ochiul, să fie foarte clar ce se întâmplă acolo. Deci aici este dezamăgirea”, a afirmat Florin Cîţu, joi seară.

De asemenea, fostul premier a declarat că președintele Klaus Iohannis nu le-a făcut liberalilor recomandări cu privire la configurația Guvernului, ci doar le-a spus să găsească o soluție de guvernare.

Într-o altă ordine de idei, președintele PNL a mai spus că a mers în fața președintelui cu această soluție deoarece știa că va fi agreată de Klaus Iohannis. De asemenea, acesta a mai spus că obiectivele programului de guvernare sunt în interesul românilor.

Relația Cîțu-Ciucă

Președintele liberalilor spune că relația dintre el și noul premier este una bună, și că îl va ajuta pe acesta să ducă la bun sfârșit mandatul acesta.

”Am o relație foarte bună, îl vom ajuta să ducă la bun sfârșit acest mandat. S-a văzut că s-ar putea să creeze o problemă. Trebuie să fim oneşti aici, trebuie să fim sinceri că atunci când preşedintele unui partid nu este şi premier, cumva se creează aceşti poli de putere şi ei pot să ducă la o problemă într-un partid.

Acuma, depinde de noi, de noi toţi – de mine, de premier, de echipa din jurul meu, de Partidul Naţional Liberal – dacă ştim să gestionăm această situaţie. Dacă nu ştim să o gestionăm, vom fi puşi în faţa unei crize în interiorul partidului şi această criză va fi mai aproape de alegeri şi nu va fi bine pentru noi. Eu cred că trebuie să fim cu toţii conştienţi că nu putem să mai trecem încă o dată prin ceea ce am trecut în ultimele şase luni de zile şi să câştigăm alegerile din 2024.

PNL trebuie să strângă rândurile și să se lupte pentru ideile liberale. E o situație tensionată în PNL. Lucrurile se așază și vom arăta că PNL este mai puternic. Am simțit că unii dintre ei nu au răbare, iar datoria mea e de a ține partidul unit. Nu simt că poziția mea e amenințată.”, a spus Florin Cîțu la TVR 1.