"UK Export Finance, agenţia guvernamentală britanică pentru export, va creşte suma oferită drept suport la 4 miliarde de lire sterline, pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici şi pe importatorii români să îşi intensifice schimburile comerciale. Suportul financiar este oferit în lei, iar oamenii de afaceri români pot accesa aceste fonduri atunci când aleg să lucreze cu furnizori britanici", potrivit Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti. 

Schimburile comerciale bilaterale britanico-române se ridică în prezent la 3,6 miliarde de lire sterline, iar în primele cinci luni ale anului au înregistrat o creştere de peste 5%. 

Potrivit sursei citate, Greg Hands s-a întâlnit vineri, la Bucureşti, cu ministrul român pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, cu secretarul de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, şi cu managerul municipiului Bucureşti, Sorin Chiriţă. Ministrul britanic şi Ilan Laufer au participat la un eveniment organizat de British Romanian Chamber of Commerce (BRCC) la care au fost prezenţi peste 80 de oameni de afaceri. 

Ministrul britanic, care a primit recent în portofoliu şi responsabilităţi legate de Londra, a discutat cu Sorin Chiriţă despre felul în care britanicii folosesc noi tehnologii precum ?big data', maşini autonome şi noi infrastructuri de transport. Toate acestea au rolul de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor din oraşele aflate în creştere, precum Londra. Ministrul a discutat despre cum ar putea să folosească Bucureştiul această expertiză, în contextul restaurării Centrului Vechi şi a altor proiecte de dezvoltare urbană. 

"Schimburile comerciale dintre ţările noastre au o valoare de 3,6 miliarde de lire sterline, înregistrând o creştere de peste 5% în primele cinci luni ale anului; această cifră este şi rezultatul activităţii a peste 5.000 de companii britanice prezente în România. Am toată încrederea că această relaţie va continua să prospere, aducând oportunităţi noi pentru sectorul de afaceri şi pentru consumatori", a adăugat Greg Hands. 

Ministrul britanic este un vechi prieten al României şi a deţinut în trecut rolul de Preşedinte al grupului parlamentar de prietenie pentru România – poziţie din care a promovat relaţiile bilaterale în Parlamentul britanic. El a fost unul din invitaţii principali la un eveniment organizat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) din Londra, unde a evidenţiat punctele forte şi potenţialul economiei româneşti. (Sursa: Agerpres)