Cercetarea, care a fost realizată de Universitatea Leeds a arătat faptul că iaurtul bio se numără printre sortimentele care conțin cea mai mare cantitate de zahăr la 100 de grame, mai mare chiar decât cea regăsită în cola, relatează BBC. La polul opus se situează iaurtul natural și cel grecesc care ar avea un conținut mai mic de zahăr printre ingrediente.

Studiul a fost publicat în jurnalul medical BMJ Open în contextul în care guvernanții britanici îi încurajează pe producătorii de lactate să diminueze cantitatea de zahăr consumată de populație. Iarturile au fost identificate printre tipurile de produse de la care autoritățile sanitare britanice vor să înregistreze progrese în acest sens. Cercetarea a fost realizată la scurt timp de la lansarea programului național de reducere a consumului de zahăr, conform libertatea.ro.

Deloc surprinzător, iaurtul desert conține cel mai mult zahăr, în medie 16,4 grame la 100 de grame. În această categorie au fost incluse anumite produce care nu conțin iaurt, precum cremele de ciocolată și caramelul.

Pe a doua poziție în topul iaurturilor care conțin zahăr se află iaurtul organic, cu 13,1 grame de zahăr la 100 de grame.

Autoritățile britanice își propun ca până în 2020 consumul de zahăr să scadă cu 20 la sută. Deja au fost făcuți primii pași în acest sens, susțin nutrioniștii britanici. 


Te-ar putea interesa și: