Marcel Ciolacu a declarat că Neacșu nu are în cazier antecedente penale, pentru că acea condamnare este de fapt „depășită juridic”.

„Am făcut această propunere domnului Marian Neacşu şi nu e atributul meu, e atributul primului ministru, am adus la cunoştinţă primului ministru că dorim să fie secretarul general”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România Tv.

În ceea ce privește părerea premierului Nicolae Ciucă despre propunerea PSD, Marcel Ciolacu a declarat că acesta nu are nicio părere și a punctat că Marian Neacşu este un om serios „care a avut performanțe”.

„Nu are nicio părere … domnul Neacşu este un om care a avut performanţe, e un om serios”, a spus liderul social-democrat.

Amintim că, în anul 2018, Marian Neacșu a fost exclus din PSD în perioada când la șefia partidului se afla Liviu Dragnea. Atunci el a fost unul dintre semnatarii scrisorii prin care se solicita ca actualul lider al social-democraților să facă un pas în spate.

După excludere, Neacșu s-a înscris în partidului lui Victor Ponta, Pro România în februarie 2019. Ulterior, în iunie 2019, a fost susținut de PSD și votat în Parlamentul României pentru funcția de vicepreşedinte al ANRE.

Condamnarea este „depășită juridic”

Legat de condamnarea lui Neacșu din februarie 2016 la şase luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, liderul PSD a spus că acea condamnare „e depăşită juridic”.

„Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu, de ţară. Ca să dau un exemplu. Hai să înţelegem, domnul Neacşu nu a furat nimic! Domnul Neacşu, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un Consiliu de Administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva. Şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni, deci haideţi … Asta e corupţie?

În acest moment, cred că lucrurile sunt foarte clare! Staţi uşor că domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese … e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric!”, a adăugat preşedintele PSD.