Marcel Ciolacu avertizează Guvernul că ”va pune ordine în lucruri”, în urma protestelor de miercuri ale sindicaliștilor din sectorul public.

Cu precădere scandalul iscat între polițiștii care protestau la Palatul Cotroceni și jandarmi l-a nemulțumit pe președintele PSD.

Marcel Ciolacu avertizează Guvernul. Ce va face PSD

”Am văzut că Iohannis și Cîțu nu au timp să îi asculte pe polițiștii care își cer în stradă drepturile. O facem noi la PSD!

S-a ajuns prea departe! Scenele de astăzi în care jandarmii se ceartă cu polițiștii la proteste sunt scandaloase și inimaginabile într-un stat normal.

Trebuie pusă ordine în lucruri! Vom lucra împreună cu sindicaliștii din Poliție pentru ca legile care vizează sistemul de apărare și ordine publică să fie respectate de actuala guvernare.”, a scris Marcel Ciolacu miercuri pe Facebook.

S-a aruncat cu fumigene la Cotroceni

Reprezentanţii Federaţiei Publisind au protestat miercuri la sediul Administraţiei Prezidenţiale împotriva îngheţării salariilor şi sporurilor şi a neindexării pensiilor cu valoarea inflaţiei, precum şi pentru o majorare a salariului minim corelată cu creşterea preţurilor.

La Cotroceni, nu au lipsit incidentele. Câțiva protestatari, sindicaliști din Poliție, s-au certat cu jandarmii și au acuzat că aceștia “au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze”. La un moment dat, protestatarii au aruncat cu fumigene.

Protestul a degenerat, iar mai mulți manifestanți au aruncat cu fumigene. Ei sunt nemulțumiți că stau în stradă de atâtea zile și nu îi bagă nimeni în seamă.

“Aici e clădirea statului, nici a lui Iohannis, nici a Jandarmeriei”, strigă un protestatar.

“Ne dăm seama că îi irită pe colegii din Jandarmerie dar nu încălcăm legea. Trebuie să stăm în țarcuri cuminți, pentru că revendicările supără”, s-a făcut auzit un altul.

Să fii bugetar ”nu trebuie să fie un stigmat!”

Oamenii cer demisia Guvernului.

“Suntem bugetari iar acesta nu trebuie să fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile aşa cum nu putem refuza restricţiile, interdicţiile şi incompatibilităţile impuse de lege.

Pentru o salarizare decentă şi echitabilă ne aşteptam rândul încă din anul 2010, an în care o mare parte dintre drepturile noastre au fost eradicate, inclusiv plata muncii suplimentare.”, se arată în protestul public al Publisind.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu.