Marcel Ciolacu este nervos la culme. El a lansat un atac fără precedent asupra celor de la USR-PLUS. Liderul PSD a susținut, la România Tv, că cei din partidele conduse de Barna și Ciloș că vor să se folosească de PSD pentru a câştiga lupta pentru putere cu PNL. Ciolacu este de părere că ceea ce petrece în aceste momente este un bâlci în care oamenii de stat se comportă ca nişte maimuţe.

În opinia lui Ciolacu, alegerile anticipate reprezintă singura soluţie pentru rezolvarea crizei politice cu care se confruntă România în momentul de faţă.

„Avem două mari crize: una sanitara, una economică. Peste aceste două mari crize, pentru ca nu s-au înteles cum să-si imparta ciolanul, au creat si o criza politica.

Noi nu ne bagam in lupta lor. Nu ar vrea ei sa se stranga şi să se bată, sa-si dea demisiile? Dragu nu demisionează, prefecții nu au plecat, secretarii de stat nu au plecat. Bă, ăsta e un bâlci! Bă, ticăloșilor! Oamenii de stat se comportă ca niște oameni de stat, nu ca niște maimuțe. Dacă ajunge la vot o moțiune, o votăm. Dar să vorbească cu noi. Nu m-a trimis mama în Parlament, trebuie să facem o ședință. Trebuie sa aiba o discutie cu noi. Au facut o motiune si nu ne-au trimis nici macar textul”, a spus Ciolacu.

Ciolacu, despre implicarea lui Iohannis

Acesta a spus că el își dorește să plece tot Guvernul și că vrea alegeri anticipate.

„Caderea lui Cîţu duce la plecarea intregului guvern? Câti km de autostrada a făcut Drula in ultimele opt luni? Barna nu vrea sa plece, el vrea să plece Cîţu. Nu pot sa accept un ipocrit. Eu nu pot sa accept ca un ipocrit sa se foloseasca de romani si de PSD. Ei mint acum. Nu merge aceasta minciuna”, a declarat liderul PSD.

Liderul PSD a susținut că în toată această perioadă nu avut nicio discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis. El este de părere că preşedintele României că este vinovat de ceea ce se întâmplă în prezent pe scena politică din ţară, pentru că a ales ”echipa pierzătoare”, prin instalarea guvernului Cîțu, după alegerile parlamentare câștigate de PSD în decembrie 2020.

”Unde e, bă, România ta normală? Asta e România normală?”, i-a transmis liderul PSD preşedintelui Iohannis.

USR face un joc de şantaj. Poate sa ma acuze de mii de blaturi. Eu stiu că nu am niciun blat, eu stiu că nu am nicio negociere cu Iohannis. E o mascarada creeată de Iohannis. Preşedintele nu are capaciatea sa recunoasca când greşeşte. Nu poate. Nu are empatie faţă de ceea ce se întâmplă”, a punctat Ciolacu.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu