Marcel Ciolacu, acuzații dure la adresa liberalilor: Stau mai mult la băutură cu antrenorul, se fac că joacă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că actuala coaliție a pornit o criză politică deoarece partidele membre ale coaliție nu s-au înțeles ”pe banii de la ministere, pe rectificări (…) pe ciolan”. Acesta a făcut o paralelă cu o echipă de fotbal.

”Peste cele două mari crize (…) pentru că nu s-au înţeles ei pe banii de la ministere, pe rectificări (…) pe ciolan, pe funcţii, au creat o criză politică. De unde am pornit? Ştiţi cum ar fi un proprietar de club de fotbal – să îi spunem Klaus – el a strâns toţi pierzătorii şi a format o echipă. Echipa joacă fotbal de 8 luni, nu se prea antrenează, stau mai mult la băutură cu antrenorul, se fac că joacă. Un singur lucru fac, scumpesc biletele la spectacol, lună de lună, şi abonamentele. Vine altă echipă, îi bate de le sună apa în cap şi o parte din echipa pierzătorilor vine la echipa care i-a bătut şi zice – nu veniţi la noi în vestiar să-l schimbăm pe antrenor? Ce treabă avem noi, mă, cu antrenonul vostru? Plecaţi toţi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Nu PSD trebuie să asigure cvorumul

Acesta a mai precizat că cvorumul la Birourile Permanente Reunite nu trebuie asigurat de PSD, ci de cei de la putere. În cadrul cvprumului se stabilește calendarul moțiunii de cenzură la adresa Guvernului.

”PSD este cel mai mare din România şi are cele mai mari grupuri parlamentare, că au câştigat alegerile. Procedurile parlamentare… e o cutumă în orice stat democratic. Puterea asigură cvorumul peste tot, în toate structurile Parlamentului. Noi nu ne băgăm în lupta lor. Nu ar vrea ei să se strângă la ei în vestiar, să se ia la bătaie, să se liniştească, fiindcă sunt sunt nişte ipocriţi?”, a mai declarat Ciolacu.

Amintim că ședința Birourilor Permanente Reunite a fost amânată de mai multe ori din lipsă de cvorum. În cadrul ședinței ar fi trebuit discutat calendarul moțiunii de cenzură depusă e USR-PLUS și AUR.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu