S-a decis revocarea din funcție a vicepreședintelui ANAF

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a decis revocarea din funcție a vicepreședintelui ANAF, Costea Sandu. Această decizie a fost luată pentru a asigura o coordonare eficientă a principalelor activități specifice ale agenției și pentru atingerea obiectivelor stabilite în cadrul programului de guvernare și al strategiilor asumate. Costea Sandu a ocupat această poziție timp de aproximativ un an și jumătate.

Costea Sandu
Costea Sandu (SURSA FOTO: ANAF)

În locul său, au fost numiți în funcția de vicepreședinte Gabriela Florentina Ionescu și Alexandru Drăghici, ambii având rangul de subsecretar de stat. Aceste propuneri au fost formulate având la bază abilitățile, aptitudinile și experiența profesională, precum și rezultatele excepționale obținute de ambii funcționari într-o carieră de peste 20 de ani fiecare, desfășurată în cadrul administrației fiscale, a anunțat, joi, Ministerul Finanțelor.

Se anunță schimbări drastice la ANAF

Cu o zi în urmă, Marcel Boloș a anunțat propuneri semnificative pentru modificarea conducerii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și a autorității vamale.

Declarațiile sale au fost făcute în cadrul unei evaluări a performanțelor instituțiilor fiscale și vamale. A subliniat că decizia finală cu privire la aceste schimbări va fi luată de prim-ministru României.

„Aceste propuneri de schimbare a conducerii ANAF și a autorității vamale va pleca în zilele următoare. Decizia urmează să fie a domnului premier. Sunt cele mai importante instituții ale statului român. Depindem de încasările lor. Ne uităm la planul de venituri pe care l-am avut în cursul anului 2023”, a zis el, miercuri.

A evidențiat rezultatele pozitive recente, menționând că ANAF a obținut două realizări notabile, generând încasări de 35,5 miliarde de lei. De asemenea, „Direcția Marilor Contribuabili” și-a atins obiectivul de 16 miliarde de lei.

Cu toate acestea, a reamintit necesitatea menținerii unui ritm crescut de eficiență pentru a atinge obiectivele stabilite pentru anul 2024, care vizează încasări medii de 40 de miliarde de lei.

„În ultima lună, pot să spun cu mândrie că după lungi eforturi și discuții și măsuri pe care le-am implementat, ANAF-ul a adus două premiere. Dar până în decembrie, când am ajuns la această performanță, numai eu știu și doamna președinte cât am muncit astfel încât să avem cele 35,5 miliarde de lei.

A doua performanță a fost că „Direcția Marilor Contribuabili” a îndeplinit obiectivul de 16 miliarde. Banii nu au venit peste noapte. Am muncit foarte mult. Planul pentru 2024 vizează încasări medii de 40 de miliarde de lei”, a adăugat ministrul de Finanțe.