Cutremur la Manchester City! Pep Guardiola îşi anunţă deja plecarea.

Pep Guardiola va spune adio celor de la Manchester din 2023

Campioana Angliei, ce a luat anul acesta al şaptelea său titlu, va rămâne fără antrenorul Pep Guardiola din 2023. Acesta a spus că va pleca de la echipă engleză după ce îi va expira contractul.

Guardiola a venit să-i antreneze pe “cetăţeni” în 2016.

Antrenorul spaniol a oferit detalii şi despre ce echipă ar vrea să antreneze după despărţirea de Manchester City, scrie gsp.ro.

Următoarea provocare: o echipă naţională

“O echipă națională va fi pasul următor pentru mine. După 7 ani la City, cred că voi avea o pauză mai întâi însă, mă voi opri pentru un timp, să-mi fac o analiză, să învăț de la alți antrenori.

După aceea, mi-ar plăcea să pregătesc o națională, din Europa, America de Sud, încă nu știu. Dar aș vrea să fiu la Euro, Copa America sau Campionatul Mondial. Să vedem ce posibilități vor exista”, a declarat Pep Guardiola pentru ESPN.

Întrebat dacă multipla campioană mondială Brazilia ar fi o destinaţie potrivită, Guardiola spune că nu se vede pe el sau orice alt antrenor străin antrenând “Seleção”.

“Să preiau Brazilia? Cred că selecționerul Braziliei ar trebui să fie întotdeauna brazilian. Nu văd un antrenor străin la o națională de acest nivel”, a spus Pep Guardiola.

Guardiola, palmares impresionat cu Manchester City

Spaniolul le-a mai antrenat doar pe Barcelona şi Bayern Munchen, înainte de a veni la Manchester City. El a adunat deja un palmares impresionat cu echipa engleză:

  • 3 Premier League
  • 4 Cupe ale Ligii
  • 2 Supercupe ale Angliei
  • 1 FA Cup

În plus, sub comanda lui Guardiola, Manchester City e singura echipă din fotbalul englez care a realizat tripla internă: Premier League, FA Cup şi Cupa Ligii, în sezonul 2018-2019.

În 2021, Manchester City a reuşit să ajungă şi în finala Champions League, pentru prima oară în istoria clubului! Din păcate, echipa lui Guardiola a pierdut partida cu 0-1, marele trofeu fiind adjudecat de Chelsea.

Sursa foto: Facebook