Procurorii DNA efectuează percheziții la această oră la sediul spitalului Malaxa.

Ei caută contractele încheiate de spitale despre care a scris jurnalistul Cătălin Tolontan: RYS, prin care s-au scos de mii de ori bani cash; Yarouse Jewelery, prin care s-a curățat instrumenarul medical; Elite Funerals, prin care s-au plătit înmormântările pilelor din mai multe primării.

Potrivit tolo.ro, unitatea sanitară ar fi plătit 9.000 de euro unei firme de bijuterii sub pretextul că aceasta va curăța instrumentarul de la Secţia Ginecologie-Sterilizare. În realitate, banii erau folosiţi pentru plata unor cadouri către o femeie despre care se spune că ar fi iubita managerului.

Tot jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe site-ul său că managerul Florin Secureanu scotea bani din bugetul spitalului pe baza unor facturi fictive.

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au intrat în posesia a două astfel de documente de prestări servicii, pe care figurează numele unităţii sanitare. Ambele facturi au fost eliberate la începutul acestui an şi sunt în valoare de 4.850, respectiv 9.500 de lei.