Depinde doar de tine ce cale alegi, dar dacă vrei să ai succes în arena pariurilor şi la casele cu cote pariuri avantajoase, ar fi bine să afli mai multe lucruri despre managementul banilor în pariurile sportive.

Ce este gestionarea bankroll-ului în pariurile sportive

Noţiunea de gestionare a bankroll-ului se poate aplica şi în alte domenii, nu numai în pariurile sportive, însă, de fiecare dată, implică altceva. De data aceasta ne vom concentra pe gestionarea banilor în pariurile sportive. 

Din punct de vedere economic, gestionarea bankroll-ului constă în utilizarea cât mai eficientă a banilor câştigaţi din pariuri. În acest caz, Bankroll defineşte o sumă de bani utilizată exclusiv pentru a plasa pariuri sportive. Înainte de a te gândi să plasezi primul pariu, ar trebui să evaluezi nivelul veniturilor tale şi să te gandesti serios dacă îţi permiţi sau nu să joci. Prin urmare, valoarea bankroll-ului este mai mare sau mai mică, suma fiind aleasă în funcţie de cum te simţi confortabil cu ideea de a pierde acei bani.

Crearea unui fond separat pentru pariuri 

După ce ai stabilit care este valoarea bankroll-ului, urmează să creezi un fond separat destinat pariurilor sportive. Nu uita, însă, că nu ştii niciodată unde vei câştiga şi unde vei pierde şi că valoarea bankroll-ului tău poate ajunge rapid pe zero din cauza unui singur pariu nefavorabil. 

Totodată, există o probabilitea de a creşte valoarea fondului, dar nu te poţi baza pe acest lucru, decât dacă ai deja experienţa mai multor ani în domeniul pariurilor sportive. Până la urmă, dacă înveţi, pariurile sportive se reduc la calcule obiective, informații și fler, dar este nevoie de timp pentru a deprinde această artă .

Cât ar trebui să pariezi din bankroll

Marea majoritate a jucătorilor experimentaţi recomanda să se parieze maxim 5% din bankroll. Prin urmare, dacă ai în bankroll 1.000$, pariul tău nu ar trebui să fie mai mare de 50$.

Totodată, ar trebui să îţi perfecţionezi vocabularul şi să înţelegi termeni precum pariu plat sau pariu direct. Primul înseamnă că pariezi aceeaşi sumă de bani pe fiecare joc, în vreme ce al doilea se concentrează pe un singur joc. 

Gestionează-ţi banii în mod rezonabil

Pentru a avea succes în lumea pariurilor sportive, norocul te poate ajuta, dar nu pentru mult timp. Motiv pentru care ar fi înţelept să pariezi doar atunci când eşti sigur ce nu vei ajunge la un bankroll gol. Şi, deloc în ultimul rând, plasează pariuri responsabile la operatori licenţiaţi.