Marea Britanie, cutremurată! Mama premierului Boris Johnson a fost răpusă la 79 de ani. Suferea de o boală grea

Charlotte Johnson-Wahl a fost un pictor profesionist și era descrisă de premierul din Marea Britanie drept „autoritatea supremă“ din familia sa, atribuindu-i meritul de a-i fi insuflat „importanța egală, demnitatea egală, valoarea egală a fiecărei ființe umane de pe planetă“.

Amintim că în anul 2019, în timpul primei conferințe a Partidului Conservator la care se afla din poziția de prim-ministru, acesta a dezvăluit că mama sa votase în favoarea Brexitului.

A studiat limba engleză la Universitatea Oxford

De asemenea, Charlotte Johnson-Wahl îl descria pe fiul cel mare ca fiind mereu „cu sufletul la gură“, în 2008 mărturisind că simte să îl protejeze în momentul în care se confrunta cu provocări profesionale tot mai mari. Aceasta a fost fiica lui Sir James Fawcett, fost președinte al Comisiei Europene pentru Drepturile Omului în anii 1970.

Mama lui Boris Johnson a studiat limba engleză la Universitatea Oxford, dar și-a întrerupt studiile pentru a călători în America alături de Stanley Johnson, cu care s-a căsătorit în 1963. Trebuie menționat că a obținut ulterior diploma.

„Sora mea mai mare era teribil de inteligentă, la fel ca și fratele meu mai mic. Părinții mei nu știau ce să facă cu mine, așa că mi-au dat câteva vopseluri și m-am dovedit a fi bună la asta. Odată ce am început, nu m-am putut opri“, a declarat aceasta pentru The Telegraph în 2015.

A suferit o cădere mintală

Totuși, a suferit o cădere mintală în timpul căsătoriei și a fost internată la spitalul de psihiatrie Maudsley, unde a stat nouă luni, dar și-a folosit timpul pentru a picta 78 de imagini care îi defineau starea de spirit. Mai mult, Charlotte Johnson-Wahl a fost diagnosticată cu Parkinson la vârsta de 40 de ani. Totuși, acest lucru n-a oprit-o din a picta.

„Încerc să pictez în fiecare zi dacă pot, deși trebuie să merg foarte des la spital. Încă reușesc să pictez, deși brațul meu deseori face brusc o mișcare complet neintenționată și asta aproape mă aduce la lacrimi“, a explicat aceasta.

Sursă foto: Dreamstime