Mama Luizei Melencu s-a opus categoric cererii DIICOT de a preleva noi probe ADN pentru a identifica presupusul cadavru al fiicei sale. Procurorii DIICOT vor merge cu un mandat să o ridice pe aceasta.

„La data de 23.09.2019, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, în baza ordonanței de delegare emisă de către procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ, s-au prezentat la domiciliul părții civile MELENCU MONICA GEORGETA în scopul prelevării de probe biologice, necesare aflării adevărului în cauză și efectuării unei noi expertize judiciare genetice.

S-a solicitat consimțământul părții civile MELENCU MONICA GEORGETA, care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe.

În aceste condiții, în baza art.190 al.2 și 4 C.p.p., s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă MELENCU MONICA GEORGETA, mama victimei majore”, informează DIICOT.

Monica Melencu susține în continuare că fata ei, Luiza, nu este moartă. Aceasta consideră că presupusele fete moarte ar fi ajuns într-o rețea de trafic de persoane.

Aseară au venit mai să mă ia pe sus. Nu dau absolut nimic. Probă mi s-a luat. Am spus că Luiza nu este moartă. Ce pot să îmi facă, să îmi implanteze probe noi. Eu nu ma prezint, indiferent de amenda pe care o plătesc. Ce pot să facă, să mă aresteze? Mi- au spus că nu mergeți astăzi, dar mâine o să veniți. Sună a amenințare? Să lăsăm prostiile astea, fetele nu sunt moarte, sunt traficate,” a declarat Monica Melencu la România TV.

Femeia a plecat astăzi de acasă pentru a evita să fie luată de oamenii legii. Aceasta susține că polițiștii au venit să planteze probe, nu să preleveze.

Avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, vine cu o serie de acuzații la adresa DIICOT. Acesta susține că „se vrea recoltarea de noi probe ADN pentru acoperirea unor greșeli”.

De asemenea, acesta a declarat că este imposibil să ceri alte probe după ce le-ai prelevat o dată și că anchetatorii DIICOT ascund adevărul.

„În primul rând ar trebui să explice ce au făcut cu ADN –ul prelevat în multiple probe. Nu există altă exlicație decât dacă l-au pierdut, s-a falsificat sau vor să îl paseze undeva. După ridicarea acestor probe ADN am fost inștiințați că s-a comparat cu ADN –ul fiicei.

Nu există altă idee decât că vor să își acopere o greșeală a lor. Să nu uităm că Parchetul General cercetează INML privind analizarea probelor, este posibil să aibă scăpări și acum să vrea să își repare greșeli ca să nu fie cercetați pentru neglijență în serviciu. Nu ai de ce să preiei din nou, dacă nu vrei să te acoperi. Dacă vor să ia din nou, să ne aducă hotărâre judecătorească să ne explice motivul și ce au făcut cu ADN –ul preluat în trecut”, a declarat Tonel Pop.