Așadar, liderul de la Chișinău a reacționat după decizia Consiliului UE prin care vor fi sancţionate persoanele care ameninţă suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova, statul de drept, stabilitatea sau securitatea statului.

De asemenea, Maia Sandu le-a transmis mulțumiri și autorităților din România pentru susţinerea acestei iniţiative.

Maia Sandu a salutat sancțiunile impuse de Consiliul UE

„Datorită acestei decizii, Uniunea Europeană le va putea îngheţa averea şi bloca intrarea în UE persoanelor care subminează procesul politic democratic sau încearcă să răstoarne ordinea constituţională, inclusiv prin acte de violenţă”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, aceasta a subliniat că adoptarea regimului de sancţiuni este o dovadă clară a sprijinului UE pentru Republica Moldova.

„Mulţumim Uniunii Europene pentru sprijinul oferit ca să menţinem stabilitatea şi securitatea în ţară prin impunerea de sancţiuni individuale celor care vor să provoace destabilizări. Mulţumim României pentru implicarea constantă şi susţinerea fermă a acestei iniţiative importante pentru Moldova.

Adoptarea acestui regim de sancţiuni este o dovadă clară a sprijinului UE pentru Moldova, pentru calea noastră europeană şi pentru asigurarea păcii şi stabilităţii în regiune”, a mai spus Maia Sandu.

Maia Sandu a transmis un mesaj de Ziua Drapelului

Anterior, Maia Sandu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului. La momentul respectiv, aceasta a subliniat că „mândria” este cuvântul care definește cu adevărat Republica Moldova.

„Drapelul Republicii Moldova – celebrat în fiecare an la 27 aprilie – ne uneşte prin sentimentul de mândrie de a ne fi născut pe acest pământ. Cu mândrie l-au cântat oamenii noştri de cultură. Cu mândrie l-au purtat înaintaşii noştri când luptau pentru libertate, suveranitate şi independenţă. Să porţi tricolorul era un act de mare curaj şi mândrie naţională. Tot cu mândrie, sub drapelul Republicii Moldova, campionii noştri cuceresc lumea”, a transmis Maia Sandu.

Aceasta a vorbit și despre parcursul european al ţării.

„Să păstrăm unitatea pentru ca Moldova să devină un partener egal în familia ţărilor europene libere. Moldova este Europa – suntem un popor paşnic şi vrem să trăim la noi acasă în democraţie şi bunăstare. Este aproape ziua în care drapelul nostru va fi în rândul drapelelor statelor Uniunii Europene”, a mai spus Maia Sandu.