”La 1 iunie, am scris istorie împreună – Moldova a fost centrul Europei. Acest lucru nu s-a întâmplat pur şi simplu, ci datorită oamenilor harnici şi dedicaţi; unii s-au văzut mai mult, alţii mai puţin, dar toţi au muncit mult pentru a face posibil acest eveniment”, a transmis liderul de la Chișinău, potrivit unui comunicat oficial.

Maia Sandu a transmis mulțumiri după Summitul CPE de la Bulboaca

Maia Sandu a mai precizat că toți oaspeții au spus la unison că Summitul CPE a fost un succes, iar acest lucru se datorează tuturor oamenilor din Republica Moldova.

”Mulţumesc fiecăruia dintre voi: diplomaţi, ofiţeri de securitate, drumari, muncitori, agenţi de circulaţie, poliţişti, carabinieri, însoţitori de tren, conductori, medici, bucătari, jurnalişti, fotografi, traducători, florari, soldaţi, contabili, ospătari, responsabili de curăţenie şi salubritate, tehnicieni, şoferi, artişti, videografi, regizori, comunicatori, funcţionari publici, toţi cei care au asigurat ordinea şi securitatea, locuitorii comunei Bulboaca, echipa Castelului Mimi şi mulţi alţii! Voi sunteţi echipa alături de care am făcut imposibilul posibil. Şi am reuşit”, a transmis aceasta.

Președintele Republicii Moldova a adăugat: „Voi aţi făcut ca Europa să se simtă la ea acasă. Cu voi şi cu oameni ca voi Moldova sigur va ajunge în Uniunea Europeană. Vă mulţumesc!”

Sursă: presedinte.md

Summitul CPE a avut loc în Republica Moldova

Vă reamintim că joi, 1 iunie, a avut loc Summitul Comunității Politice Europene. Acesta s-a organizat în Republica Moldova, în satul Bulboaca. La finalul reuniunii, Maia Sandu a declarat că „astăzi ne-am arătat puterea şi unitatea într-un moment în care stabilitatea continentului nostru este în pericol”.

„A fost o plăcere să găzduim Summitul liderilor din întreaga Europă aici, în Moldova, în satul Bulboaca. Suntem deosebit de recunoscători pentru tot sprijinul pe care l-am primit. Astăzi, aici, la doar 20 km de Ucraina, am reunit întregul continent pentru a reafirma hotărârea noastră colectivă şi fermă de a readuce pacea în Europa. Astăzi ne-am arătat puterea şi unitatea într-un moment în care stabilitatea continentului nostru este în pericol”, a spus liderul de la Chișinău la încheierea summitului CPE.

Potrivit Maiei Sandu, prezenţa liderilor europeni în Republica Moldova este o dovadă puternică că țara nu este singură.

„Participarea dumneavoastră ne face să fim mândri că am găzduit acest summit. Prezenţa dumneavoastră ne face mai încrezători ca oricând în viitorul nostru ca ţară democratică, prosperă şi liberă, o ţară care se află pe un parcurs ireversibil de a se alătura Uniunii Europene”, a spus ea.