Când se confruntă cu un grup de vehicule blindate inamice care se apropie rapid, viitoarele tancuri ale armatei SUA vor trebui să primească și să organizeze datele de supraveghere primite, scrie NationalInterest.

Să identifice o țintă inamică și să ia măsurile defensive necesare. O dronă care merge înainte poate să capteze imagini de supraveghere ale atacatorilor care se apropie și poate transmite imaginile direct către un tanc proiectat cu Inteligență Artificială.

Programul respectiv ar putea identifica apoi amenințarea și prezenta informații organizate factorilor de decizie umană în măsură să contraatace.

Aceste tipuri de scenarii de război viitoare sunt motivul pentru care armata se așteaptă ca IA să fie puternic încorporată în proiectele tehnice pentru noul înlocuitorul Abrams, tancul echipat opțional.

Opțiunile de configurare a proiectului vor fi prezentate factorilor de decizie din Armată în 2023, după câțiva ani de studii și proiectare, evaluări virtuale, simulare și explorare conceptuală în ceea ce ar trebui să fie viitorul tanc al Armatei.

Maximizarea vitezei atacului coordonat și informat ar putea fi identificată în mod clar ca un obiectiv major al efortului. Apoi ar putea opera cu o înțelegere imediată a tipurilor de arme, senzori și amenințări pe care platforma inamică care se apropie le-ar putea prezenta.

„Vom folosi IA pentru a reduce povara cognitivă, dar permitem rațiunii umane să ia decizii pentru a evalua date care nu sunt tocmai tangibile”, a declarat generalul Ross Coffman, șeful echipei funcționale de vehicule de luptă de generația următoare. Elemente specifice experienței umane, cum sunt intuiția, emoția, intenția sau anticiparea, sunt caracteristici care nu pot fi complet reproduse sau analizate de mașini.

Mulți dezvoltatori de arme consideră că abordarea optimă este de a utiliza și combina cele mai bune mașini și oameni, îmbinându-le într-un amestec ideal. Acest concept oferă rațiunea fundamentală pentru ca armata să caute noi niveluri de sisteme de luptă fără pilot.