În condiţiile în care preţul terenurilor din zonă este de circa 500 euro/mp, Portland a plătit italienilor circa 20 mil. euro.

„Nusco s-a dovedit a fi un partener serios şi de încredere în timpul negocierilor şi a asistat Portland Trust în obţinerea planului urbanistic de detaliu”, a declarat Robert Neale, directorul general al Portland Trust.

Italienii de la Nusco, proprietarii turnului de birouri Nusco Tower, au cumpărat înainte de perioada de boom imobiliar fosta platformă industrială Pipera, în suprafaţă de 10 hectare, amplasată la intersecţia Blvd-ului Barbu Văcărescu cu Şoseaua Pipera, cea mai dinamică zonă de afaceri a Capitalei. Tranzacţia a fost intermediată de compania de consultanţă imobiliară The Advisers/Knight Frank şi de Constantinovici, McCann şi Asociaţii.

Anul acesta, Portland Trust a finalizat închirierea celui mai recent proiect al său, Floreasca Park (37.500 mp închiriabili), construit pe un teren achiziţionat de la omul de afaceri George Becali şi poziţionat peste drum de lotul cumpărat de la Nusco. Dupa ce au semnat cel mai mare contract de pre-închiriere de pe piaţă (Oracle – 25.000 mp în 2012), The Advisers/Knight Frank a semnat închirierea spaţiului rămas disponibil în Floreasca Park către companii precum Allianz şi două noi companii americane recent intrate pe piaţa locală: Kellogg’s şi Kalon.

„Acesta este cel de-al cincilea nostru proiect de birouri în Bucureşti. După succesul recent al clădirii Floreasca Park, intenţionăm să capitalizăm în continuare aspecte precum tehnologiile inovative de economisire a energiei, pentru a atrage chiriaşi preocupaţi de optimizarea costurilor şi a consumului de energie”, a menţionat Robert Neale. În cadrul proiectului Floreasca Park, Portland a montat o instalaţie de captare a căldurii din interiorul Pământului (energie geotermică), care va scădea consumul de energie electrică cu 35% până la 50%.

Portland a construit în Bucuresti circa 120.000 mp de spaţii de birouri, cele mai importante imobile fiind Opera Center (livrat în două faze: în 2001 şi 2002), Bucharest Business Park (2006), Floreasca 169A (2009) şi Floreasca Park (2013).