În urma implementării, care nu presupune costuri sau eforturi suplimentare de dezvoltare din partea comercianţilor, clienţii pot achita cu Bitcoin orice serviciu sau produs disponibil în oferta magazinului. Mai mult, pentru a încuraja ecosistemul Bitcoin şi a impulsiona plăţile cu criptomoneda, NETOPIA mobilPay oferă, în primul an de la implementare, un comision de doar 0,5% la plata prin Bitcoin.

“mobilPay este prima platformă care le oferă comercianţilor opţiunea de a accepta Bitcoin, fără niciun cost sau efort suplimentar. Când am pornit la drum nu ne aşteptam la rezultate excepţionale, pentru că plata cu Bitcoin nu generează beneficii enorme pentru useri și comercianți. Însă tehnologia din spatele său este extraordinară, reprezintă următorul pas în tot ceea ce înseamnă online. Ne bucură şi ne surprinde deschiderea pe care o au comercianţii români faţă de Bitcoin. Vom continua să promovăm tot ce înseamnă comunitate Bitcoin în România: dezvoltatori, comercianți și utilizatori”, declară Antonio Eram, CEO şi Fondator NETOPIA mobilPay.

Potrivit lui Eram, orice comerciant online partener mobilPay, indiferent de produsele sau serviciile pe care le vinde, poate integra plata cu Bitcoin, tot procesul durând doar câteva ore. Printre cele mai recente şi importante nume care au implementat metoda de plată este Vola.ro, cea mai mare agenţie de turism online din România, specializată pe vânzarea de bilete de avion şi pachete de vacanţă.

„Bitcoinul este o etapă importantă în viitorul online-ului, pe care o vom sprijini cu toată deschiderea”, declară Daniel Truică, managing director Vola.ro