Producătorul de materiale de construcţii Macon Deva, controlat de compania de investiţii Enterprise Investors, nu exclude în următorii doi ani achiziţia unui jucător local, activ pe segmentul materialelor de zidărie.

„În structura actuală ar trebui să mai adăugăm ceva. Trebuie să fie o achiziţie care să ţină cont de realităţile actuale ale pieţei”, a declarat Marius Marin, ţeful operaţiunilor grupului Macon.

Enterprise Investors, înregistrată în Polonia, a achiziţionat în 2006 Macon Deva, printr-o tranzacţie de 35 milioane de euro, iar în 2008 a preluat cu 53 milioane de euro grupul Simcor Oradea, prin intermediul Macon.

Marin a precizat că o eventuală decizie de extindere aparţine proprietarului Macon, dar că tranzacţia ar trebui realizată, în opinia sa, până în 2011.

Macon produce BCA, prefabricate, var ţi teracotă.

Reprezentantul grupului nu a precizat care a fost evoluţia cifrei de afaceri în 2009, dar a spus că marjele de profit au fost similare celor din 2008, excluzând provizioanele.

Producătorul de materiale de construcţii a finalizat procesul de consolidare a operaţiunilor, în urma achiziţiei Simcor, potrivit sursei citate. Grupul a redus personalul cu 20% anul trecut, a mai spus Marin.

SURSA: Mediafax