Premierul Viorica Dăncilă și președintele actual al PSD a confruntat-o direct nu doar pe Gabriela Firea, proaspăt întoarsă din concediu medical, ci și pe fostul viceprim-ministru, Paul Stănescu. Dăncilă a țipat literalmente la Stănescu, atunci când a venit vorba de prezidențiabilul PSD. De cealaltă parte, Firea i-a reproșat lui Dăncilă că și-a schimbat poziția cu privire la candidatura la prezidențiale.

DĂNCILĂ, către Stănescu: ”Paul, trebuie să luăm o decizie indiferent de sondaje. Să negociem cu partidele. Noi, PSD, să mergem în faţă la ALDE, chiar dacă au 4%. E bine?! Dacă voi hotărâţi şi votăm să mergem cu Călin Popescu Tăriceanu, voi supune la vot. Dacă vă hotărâţi aici să mergem cu Tăriceanu nu am niciun fel de problemă. Dacă în sondaj iese că Tăriceanu e bine în sondaje? Îl susţinem pe Tăriceanu?”

FIREA, către Dăncilă: ”Dumneavoastră sunteţi cea care aţi încălcat prima această regulă. Aţi spus că nu candidaţi şi că veţi susţine un candidat. Aţi spus că vă puneţi la dispoziţia partidului. Această declaraţie în premieră a dumneavoastră, pe care nu aţi făcut-o în CEX. Consider că scorul de la europarlamentare e un accident şi nu se va mai repeta. Sper să facem tot ce ţine de noi să schimbăm acest accident. Sunt puţin surprinsă neplăcut că avem relaţii neplăcute cu partenerii de guvernare. Este o prăpastie între noi şi ALDE că nu am discutat despre prezidenţiale. Trebuie să luăm o decizie tranşantă. Parcă ne aşteptăm deja că pierdem. Părem demobilizaţi. Primarii din ţară şi şefii de consilii judeţene sunt îngrijoraţi pentru că rezultatul alegerilor va afecta alegerile locale. Eu mi-aş dori un candidat din PSD, dar haideţi să luăm o decizie. Sau mergem cu un candidat extern, dar haideţi să luăm o decizie.”

FIREA: ”Suntem colegi, sub nicio formă nu vreau să polemizăm, să fie o dispută între noi. Dvs. sunteți cea care a spus prima că nu candidați. Ba chiar ați subliniat asta. Ați spus că nu candidați după care ați spus că vă puneți la dispoziția partidului și nu excludeți”.

DĂNCILĂ: ”Nu pot să spun că nu îmi asum mandatul pe care îl vor colegii. (FIREA îi reproșează că îi creează probleme) Nu, nu creez probleme”. (Schimb de replici simultane între cele două).

DĂNCILĂ: Deciziile nu se iau în altă parte. Am vorbit cu Tăriceanu, Chiţoiu, era şi Eugen, şi Mihai. Am vorbit alaltăieri. Rezultatele trebuie decontate, eu le decontez. Dacă vor fi rezultate slabe, eu le decontez. Asta înseamnă că îmi asum orice rezultate.
FIREA: Ori nu m-aţi ascultat, ori vă faceţi că nu auziţi. Sunteţi mai informată ca mine că sunteţi premier. Vă mulţumesc că vă asumaţi rezultatul, că sunteţi preşedinte.
DĂNCILĂ: Dumneavoastră aţi avut ceva de reproşat şi fostului preşedinte. Acum, şi mie.
FIREA: Nu mă mai certaţi. Nu asta e soluţia.
CIOLACU: Nu vă mai certaţi că nu asta e soluţia. Ar fi trist ca prima dată în istoria României PSD să nu intre în turul doi.