Lupta pentru președinția Italiei devine mai intensă! Silvio Berlusconi este sprijinit de partidele de dreapta

În ziua de 24 ianuarie, parlamentul italian se va întruni pe 24 ianuarie pentru a începe votul pentru un nou șef de stat care să-l înlocuiască pe Sergio Mattarella. În acest context, liderii de centru-dreapta sunt așteptați să discute situația la o întâlnire programată vineri, 14 ianuarie.

„Centrul-dreapta este ferm și unanim în sprijinul său pentru Berlusconi, nu vom accepta vetouri ideologice de la stânga”, a declarat Matteo Salvini, referindu-se la partidele de centru-stânga care au denunțat ambițiile prezidențiale ale lui Berlusconi, conform informațiilor transmise de reuters.com

Alegerile vor avea un impact major asupra viitorului țării

Potrivit sursei menționate, alegerile prezidențiale domină dezbaterile politice din Italia și vor avea cel mai probabil un impact major asupra viitorului țării, scrie sursa menționată.

De asemenea, premierul Mario Draghi se află printre candidații favoriși pentru funcția respectivă. Totuși, promovarea sa la Palatul Quirinale ar lăsa partidelor posibilitatea de a alege fie să instaleze un nou premier, fie să solicite alegeri cu un an înainte de termen.

Matteo Salvini a explicat miercuri, într-o conferință de presă, că partidul său va fi pregătit să rămână la guvernare chiar dacă Draghi va pleca. Totuși, a repetat și că ar dori ca fostul șef al Băncii Centrale Europene să rămână premier. Partidul Forza Italia al lui Berlusconi a spus că va renunța la guvernul de unitate în cazul în care Draghi se mută în Quirinale.

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte a Italiei, în ciuda vârstei înaintate și a problemelor de sănătate. Acesta a explicat că a luat decizia respectivă deoarece dorește să-și țină dorința față de mama sa, anume, aceea că într-o zi va ajunge președinte. Amintim că Italia va alege un nou președinte de-abia la începutul anului viitor.