În cursul unei intervenţii transmise la posturile naţionale de radio şi de televiziune, Nicolas Maduro a făcut cunoscut că va efectua o vizită în China la invitaţia omologului său de la Beijing, Xi Jinping, 'pentru a lucra în comun asupra diverselor proiecte cu caracter economic, financiar, energetic, tehnologic, educativ şi legate de dezvoltare'.

Liderul de la Caracas a subliniat că aceste noi proiecte sunt deosebit de importante într-un context marcat de o 'senzaţională prăbuşire a preţului petrolului'.

Preşedintele Venezuelei va participa, de asemenea, la summitul China-CELAC (Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene), pe 8 şi 9 ianuarie.

Preţul barilului de petrol venezuelean s-a prăbuşit cu peste 50% din iunie 2014, ajungând la 46,97 de dolari în decembrie. Cu toate că în Venezuela se află cele mai importante rezerve de ţiţei la nivel mondial, finanţele sale sunt într-o situaţie îngrijorătoare din cauza scăderii cursului. Această ţară depinde în foarte mare măsură de veniturile din petrol care îi aduc 96% din încasările în valută.

Te-ar putea interesa și: