Ironiile la adresa Vioricăi Dăncilă continuă mult timp după ce fostul premier și candidat la preșidenție a ieșit din prim-planul vieții politice.

De data aceasta, o ieșire publică a fostului Premier, de duminică seara, în cadrul unei emisiuni televizate, a stârnit reacția ironică a adversarilor politici.

Dăncilă face confuzii foarte grave, acuză liderul deputaților PNL, Florin Roman. Este vorba despre pensia și indemnizația specială, între care fosta șefă a PSD nu ar face foarte bine diferența, spune liberalul.

”Doamna Dăncilă, după ce a stat atâta timp prim-ministru, am văzut că nu face diferența, pe mine nu mă mai surprinde, între ceea ce se numește pensie specială și indemnizație specială.

Viața e tristă fără Dăncilă

Deci doamna Dăncilă a plecat din mandat și n-a înțeles care este diferența dintre o indemnizație care se supune unui anumit regim, din punct de vedere social, și pensie, din alt punct de vedere”, a spus liderul deputaților PNL, Florin Roman, luni, după întâlnirea de lucru a grupului parlamentar PNL cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

”Și vreau să-i mai spun doamnei Dăncilă că a avut timp berechet să pună în aplicare ceea ce cere PNL. Să vii să spui, după ce ți-ai terminat mandatul, că PNL nu face ceea ce nu ai făcut tu, mi se pare cel puțin ipocrit, dar mi-era dor de doamna Dăncilă, pentru că recunosc că lumea politică fără Dăncilă este tristă”, a adăugat el.

Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, că PNL preferă să facă alegeri în două tururi, în loc să majoreze pensia minimă.

Fostul premier a precizat că pentru a organiza un tur de scrutin se cheltuie 250 de milioane de lei, iar o majorare a pensiei minime cu 10% înseamnă 280 de milioane de lei.