Grupul german Lufthansa va anunţa la sfârşitul lunii iulie un program de reducere a costurilor, care ar putea ajunge, potrivit mai multor analişti, până la un miliard de euro, ca urmare a declinului cererii pe piaţa transportului aerian.

Cotaţia acţiunilor Luftahansa a crescut cu 2,6%, până la 14:20 GMT, în pofida unui declin de 1,5% al indicelui DAX al pieţei de capital germane.

„Am auzit de la nivelul conducerii că vor anunţa reduceri foarte mari de costuri, de până la un miliard de euro”, a declarat analistul independent Kurt Hofmann, citat de Mediafax.

Lufthansa a anunţat, anterior, un pachet de măsuri care vizează diminuarea cheltuielilor diviziei de transport de pasageri cu 300 de milioane de euro.

„Având în vedere că au anunţat, deja, reduceri de costuri de 300 de milioane de euro la divizia pentru transport de pasageri, este realist că grupul vrea economii totale de un miliard de euro”, a afirmat Jochen Rothenbacher, analist la compania Equinet.

Programul de diminuare a costurilor cu 300 de milioane de euro include reduceri de capacitate, personal şi scoaterea din uz a avioanelor vechi.

Un reprezentant al grupului german a precizat că o decizie urmează să fie anunţată la 30 iulie.

SURSA: Mediafax