Duminică dimineaţa, premierul Florin Cîţu a ieşit într-o scurtă conferinţă de presă, flancat de mulţi lideri liberali, şi a anunţat că va candidat la Congres pentru preşedinţia PNL.

Va urma o competiţie frumoasă, spune Ludovic Orban

Reacţia actualului lider liberal, Ludovic Orban, nu a întârziat să apară.

El a subliniat că va urma o competiţie frumoasă, iar echipa sa este întreg PNL-ul. Partidul Naţional Liberal are toată capacitatea şi resursele să asigure buna guvernare de care România are atâta nevoie. “Această competiţie nu va afecta activitatea PNL”, a subliniat Ludovic Orban.

“Avem în faţă o competiţie frumoasă, avem în faţă o ocazie de a prezenta viziunea, obiectivele proiectele fiecăruia dintre candidaţi, astfel încât să arătăm românilor că PNL este un partid cu resursă umană puternică, PNL este un partid care are capacitatea să asigure buna guvernare de care are nevoie România.

Din punctul meu de vedere, echipa mea este Partidul Naţional Liberal”, a declarat, duminică, Ludovic Orban.

Îşi păstrează Orban postul din fruntea Camerei Deputaţilor?

Orban a fost întrebat de jurnalişti dacă va rămâne preşedinte al Camerei Deputaţilor şi după Congresul PNL, indiferent de cine va câştiga preşedinţia partidului.

“Sunt prevederi statutare care se aplică şi care stabilesc care sunt organismele statutare care iau decizii legate de susţinerea reprezentanţilor PNL în funcţii publice.

Acele decizii nu vor fi luate decât după Congres de toţi aceia care vor fi aleşi în funcţii care le dau drept de reprezentare în organismele statutare”, a explicat Ludovic Orban.

Florin Cîţu: PNL are nevoie de un suflu nou

“Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia PNL! (…) PNL are nevoie de un suflu nou.

Am avut o discuție cu Ludovic Orban și i-am spus că voi câștiga.

Mesajul meu este că mă voi asigura ca PNL va fi cel puțin opt ani la guvernare

Vă spun că voi câştiga, nu există altă variantă. Vă invit şi pe voi, colegi liberali, să faceţi parte din echipa câştigătoare. Împreună, câştigăm toate cele 4 rânduri de alegeri din 2024. Împreună facem România liberală”, au fost câteva dintre declaraţiile de duminică dimineaţă ale premierului Florin Cîţu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea