Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri seară că depunerea unei moţiuni de cenzură ar putea fi catalogată „un act patriotic”, dar că nu va promova un astfel de demers fără să fie sigur că va obţine voturile necesare pentru ca moţiunea să treacă.

„S-ar putea să fie un act patriotic depunerea unei moţiuni de cenzură. Cu certitudine eu nu voi promova o moţiune de cenzură dacă ea nu trece”, a spus Ciolacu la Antena 3.

Preşedintele PSD nu a exclus posibilitatea ca o astfel de moţiune de cenzură să fie depusă înainte de alegerile locale, odată cunoscută data acestui scrutin.

Tot înainte de alegerile locale, PSD va organiza şi congresul prin care îşi va alege noua conducere, potrivit lui Marcel Ciolacu, care şi-a reiterat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al partidului şi dorinţa de a-i avea în echipa sa, printre alţii, pe Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu şi Sorin Grindeanu.

Gabriela Firea susține la rândul ei o moțiune de cenzură

Pe de altă parte, Gabriela Firea declara recent că susţine ideea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, din cauza felului în care acesta a gestionat pandemia COVID-19, „speriind” inutil populaţia şi „prăbuşind” economia, fără să ia măsuri care să scoată ţara din criză.

„Din punctul meu de vedere, e imperios necesar. Când anume, vom vedea, pentru că o moţiune de cenzură o depui nu ca pe un exerciţiu de imagine sau un exerciţiu politic, că nu ne jucăm cu cetăţenii. (…) Trebuie să ne convingem că avem şi majoritate pentru ca moţiunea să treacă. Momentul trebuie discutat şi negociat cu celelalte partide politice, cu PRO România, cu ALDE, cu celelalte partide mai mici, pentru că, altfel, de partea cealaltă ei vor aduna o majoritate de strânsură, cum a fost şi data trecută, când au dat ei Guvernul jos, au adunat şase partide, unul mai mare, cinci mai mici şi au dat jos un Guvern care a reieşit din alegeri parlamentare corecte, care nu au fost contestate, pentru a guverna ei”, declara Primarul General al Capitalei la România TV.