Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Guvernul nu a emis ordonanţe care să scape ”puşcăriabilii de la PSD”, ci pentru a rezolva problemele României.

“Românii nu aşteaptă de la Parlamentul dominat de PSD nimic, în schimb aşteaptă de la Guvernul pe care îl conduc să rezolvăm problemele României, să rezolvăm problemele pe care le au. O să discutăm în detaliu acest subiect cu obiectul de reglementare al ordonanţelor şi de ce a fost necesar să emitem aceste ordonanţe de urgenţă. Emiterea acestor ordonanţe de urgenţă s-a făcut în deplină transparenţă şi nu au fost ordonanţe de urgenţă care să scape pe puşcăriabilii din PSD şi sunt ordonanţe de urgenţă care rezolvă problemele României şi ale românilor”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Guvernul Orban a adoptat 25 de OUG într-o singură ședință de Guvern

Ieri noapte, Guvernul Orban a adoptat 25 de Ordonanțe de urgență. Ședința de ieri a ținut de la ora 14 până la ora 23:30. De asemenea, Ludovic Orban a numit aceste ordonanțe ca fiind fundamentale.

Executivul Orban a adoptat marți nu mai puțin 24 de ordonanțe de urgență într-o singură ședință de Guvern.

Jurnalistul Ion Cristache a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care a prezis ce s-ar fi întâmplat dacă Guvernul PSD ar fi dat 25 de ordonanțe într-o singură ședință de Guvern

”Dacă Guvernul PSD dădea 25 de OUG într-o singura zi, în Parlamentul European deja se pregătea o rezoluţie împotriva României, Timmermans era deja aterizat la Bucureşti, în drum spre Palatul Victoria, de mână cu ambasadorii SUA, Marea Britanie şi Suedia, iar în faţa Guvernului găştile #rezist puneau de-o baricadă!”, a scris, de exemplu, jurnalistul Ionuţ Cristache pe pagina sa de Facebook.