Ion Prioteasa a mai afirmat că lucrările din proiectul realizat cu fonduri europene sunt în termen şi vor fi finalizate conform graficului stabilit prin contract cu constructorii.

'La Aeroportul Internaţional Craiova, echipa care se ocupă de proiectul reabilitării infrastructurii de mişcare a finalizat în bună parte proiectarea şi, în cel mai scurt timp, în această lună, vor fi demarate şi lucrările la pistă. Am insistat cu toată forţa şi am primit asigurări de la reprezentanţii companiei – de altfel o companie care depune toate eforturile pentru ca această investiţie să decurgă în parametrii conveniţi – ca Aeroportul Internaţional Craiova să devină operaţional în cel mai scurt timp, iar cursele către destinaţiile deja cunoscute să fie reluate de la sfârşitul lunii octombrie', a afirmat preşedintele CJ Dolj.

Prioteasa a precizat că a transmis firmei de proiectare să ţină cont de dezvoltarea ulterioară a Aeroportului Internaţional Craiova, care este prinsă şi în Master Planul General de Transport, aprobat de Comisia Europeană şi pentru care CJ pregăteşte deja proiecte.

'Noi deja pregătim documentaţiile pentru proiectele pe care le vom depune în primăvara anului viitor, pentru că vorbim de investiţii absolut importante în viitorii 10-15 ani ai aeroportului, respectiv realizarea unui nou terminal pentru pasageri, cu o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, realizarea unei platforme de staţionare pentru aeronave, cu o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi, dotarea cu echipamente de siguranţă, precum şi realizarea infrastructurii auxiliare, respectiv un drum perimetral tehnologic, iluminat public şi supraveghere video. Este foarte important ca tot ceea ce realizează ei acum să fie foarte bine conexat cu acest moment doi, o etapă care, odată implementată, va situa Aeroportul Internaţional din Craiova între primele din România, ceea ce-l va recomanda ca o alternativă viabilă pentru Aeroportul Henri Coandă', a mai declarat preşedintele CJ Dolj.

Proiectul 'Reabilitarea infrastructurii de mişcare a Aeroportului Craiova' are o valoare totală de 24,4 milioane de euro, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Transport.

Prin această investiţie se urmăreşte realizarea lucrărilor de reparaţii la structura de beton pentru toată infrastructura de mişcare, aplicarea unui covor de mixturi asfaltice pe pista de aterizare-decolare, lărgirea căii de rulare la o lăţime de 25 metri, extinderea platformei de îmbarcare-debarcare de la 2 la 8 locuri de parcare, modernizarea instalaţiei de balizaj şi construirea unui post de transformare, precum şi realizarea unui nou sistem de canalizare. AGERPRES